Ljubljana, sreda, 26. september 2018, 11:23

Papež: Kristjan pogumno tvega, da prinaša dobro

Papež avdienca
Foto © Radio Vatikan

Papež Frančišek v mesecu oktobru vabi k molitvi rožnega venca za mir. Pri splošni avdienci je spomnil na 13. oktober, sklep slovesnosti ob 100-letnici zadnjega Marijinega prikazovanja v Fatimi. Sicer pa je pri katehezi o krščanskem upanju spregovoril o čuječem pričakovanju.

Papež je pri katehezi poudaril, da kristjan ne zmiguje z rameni in ne objokuje preteklosti. »Kristjan ni ustvarjen za dolgočasenje, če že, za potrpežljivost. Ve, da je tudi v enoličnosti nekaterih dni, skrita skrivnost milosti.«

Če ostanemo povezani z Jezusom, nas hlad težkih trenutkov ne paralizira. Če bi ves svet pridigal proti upanju in govoril, da bo prihodnost prinesla samo temne oblake, kristjan ve, da je v tej prihodnosti Kristusova vrnitev, je dejal papež, a opozoril, da Jezusa ne smemo čakati križem rok. Blagor namreč tistim služabnikom, ki jih bo gospodar ob svojem prihodu našel budne.

Ob tem je papež še dejal, da je pravi graditelj miru tisti, ki nase vzame probleme drugih in s tem prekine svoj osebni mir. »Kristjan tvega, pogumno tvega, da bi prinesel dobro,« je še dejal papež.


Ne spreglejte: