Ljubljana, nedelja, 18. februar 2018, 03:38

VIDEO: p. Benedikt Lavrih: Lepo je biti na poti spreobrnjenja!

Ali je spreobrnjenje res tako zelo pomembno in potrebno za naše življenje? Zakaj toliko govora o nujnosti spreobrnjenja, če marsikdaj slišimo ali celo ugotovimo, saj ni nič boljše, saj se nič ne poboljšamo, saj smo vedno isti?


Kam naprej?

To je vsako leto, za devetošolce in maturante eno od najpogostejših vprašanj. Kateri poklic je prava izbira, katera študijska smer ali delovno mesto? V pomoč je vse več strokovno podkovanih metod in orodij, ki pomagajo določiti vedenjski profil posameznika. Skozi dobljene rezultate prepoznamo svoje potenciale, morebitne omejitve, in dobimo konkretnejše odgovore na vprašanje, v katerem poklicu ali na katerem delovnem mestu bi se lahko najbolje razvijali in kakovostno opravljali delo.


VIDEO: Janez E. Rus: Spoved ni formalnost, ampak kraj srečanja z božjo ljubeznijo

Spoved, greh in odpuščanje so bile teme, ki sta jih v februarski oddaji Globine, večer pred pepelnično sredo, izpostavila duhovnik Janez Rus in voditelj Blaž Lesnik. Glavno sporočilo je bilo, da je spoved kraj, kjer smemo izkusiti, da nas Bog s svojo ljubeznijo nikoli ne zapusti.


SBC in GZS za Radio Ognjišče o neupravičenosti stavke javnega sektorja

Za oddajo "Pogovor o" smo se o upravičenosti stavk javnega sektorja in o tem, koliko lahko gospodarstvo še servisira javni sektor pogovarjali z izvršnim direktorjem Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) Goranom Novkovićem in izvršnim direktorjem Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Samom Hribarjem Miličem. Oba sta poudarila, da je stavka neupravičena in da vseh apetitov javnega sektorja zasebni ne bo prenesel.


Svetovalnica: Krila telesnemu postu dajeta molitev in miloščina

Na praznik pepelnice smo v tokratni Svetovalnici govorili o postu. Z nami sta bila kapucin br. Miha Sekolovnik in uršulinka s. Irena Stele.


Pojdite na Madagaskar in učite!

V naši misijonski oddaji „Pojdite in učite“ smo, dan po uspeli Pustni Sobotni iskrici, gostili misijonarja na Madagaskarju Janeza Krmelja. Poročal je o gradnji objektov v sklopu tamkajšnje bolnišnice, o prostorih, ki so zrasli s pomočjo darov naših poslušalcev. Pogovarjali smo se tudi o trenutnih razmerah na Rdečem otoku


Naš gost frančiškan dr. p. Bernardin Sušnik

Tokrat je bil z nami dolgoletni duhovnik med izseljenci v ZDA, urednik, dr. p. Bernardin Sušnik. Rojen je bil (19. junija 1935) nekaj dni pred drugim, velikim evharističnim kongresom, ki je potekal v neposredni bližini, kjer so Sušnikovi, za Bežigradom v Ljubljani, stanovali. Njegov oče je bil gospodarstvenik, ki je vodil dela ob novoustanovljeni frančiškanski župniji za Bežigradom.


Dr. Žiga Turk: v Sloveniji poteka boj za glasove javnega sektorja

Štiri mesece pred volitvami je na političnem parketu prava zmešnjava. Prejšnji mesec vodilna SDS je po zgodbi s sumljivim posojilom v anketi Dela padla na tretje mesto, na vrh pa se je povzpela Lista Marjana Šarca, ki v tem trenutku zavzema najugodnejši položaj. Prihodnje parlamentarne volitve tako še zdaleč niso odločene. O tem je tekla beseda tudi v današnji oddaji Spoznanje več, predsodek manj.


Stotisočkrat hvala!

Uradno smo Pustno Sobotno iskrico sklenili v soboto, darovanje prek spleta pa omogoča, da svoj dar oddajo tudi tisti, ki jih morda takrat ni bilo v naši družbi. Vsota zbranega za nakup varne hiše za otroke v Balti je do ponedeljkovega popoldneva presegla stotisoč evrov. Zapisano z natančno številko: zbrali smo 100.262 evrov. Neverjetno! Iskrena hvala vsem darovalcem, vsem vpletenim v to tradicionalno zgodbo dobrote. Neizmerno hvaležni smo za to, ponosni na poslušalce dobrih src. Hvala!


Svetovalnica: krofi, ajdov kruh, meso za telečjo pečenko, pirin riž, linški piškoti

V teh dneh marsikatera gospodinja pripravlja pustne dobrote, ki jih ne pripravljamo prav pogosto, ko pa jih, si vsi želimo, da uspejo. Nekaj nasvetov za lepe in okusne dobrote, je v tokratni Svetovalnici podelila sestra Nikolina.


Novejše novice | Starejše novice