Ljubljana, torek, 26. september 2017, 23:52

Naša gosta: Peter Čare in Peter Ambrož

V minuli oddaji Naš gost smo gostili Petra Čareta in Petra Ambroža, ki predstavljata četrtino Slovenskega okteta, vrhunske vokalne zasedbe, ki sta ji bila zvesta trideset let. Sta tudi polovica Kvarteta Do, studijska glasova, ki ju slišite v mnogih uspešnicah narodnozabavne in zabavne glasbe. Le dva primera: Avsenikovi „Pri Sedmerih jezerih“ in „Gozdovi v mesečini“ ...


Sosedje so zelo pomembni

Sosedstvo je glavna socialna mreža, pravi dr. Jože Ramovš. Sosedstvo ter sorodstvo, dve tradicionalni socialni mreži, ljudem omogočata preživetje. Človek ne preživi sam, potrebuje druge. Sosedstvo in sorodstvo sta socialni mreži, ki nas ščitita pred neželenimi napadi, to sta mreži, v katerih doživimo veliko veselja, razvedrila, to sta mreži, ki človeka prestrežeta, da preživi, ko sam ne more.


AVDIO in FOTO: Utrip Škofijske Karitas Murska Sobota

V Pomurju se že 10 let, od začetka ustanovitve Škofijske Karitas Murska Sobota, srečujejo z rekordnim številom brezposelnih in propadom podjetij, ki so bila nekoč glavni nosilci gospodarskega razvoja. ŠK obsega področje škofije na levem in desnem bregu Mure in ima 36 župnij. S predsednikom Jožetom Hozjanom in njenim generalnim tajnikom Jožefom Kociprom smo se pogovarjali na sedežu v Murski Soboti, v Lazarjevem domu, kjer ljudi sprejemajo in nudijo več oblik pomoči.


Buditelj slovenstva

Naš sobotni gost je bil letošnji Peterlinov nagrajenec Tomaž Pavšič iz Idrije. Nagrado je prejel na študijskih dnevih Draga na Opčinah pri Trstu za "njegovo »sponzorstvo« v korist slovenskega kulturnega delovanja v Benečiji ter na Goriškem in Tržaškem".


Pred nami je 15. Ritem srca

V športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja v Šentvidu v Ljubljani se bo v četrtek, 12. oktobra ob 19.30, začel festival Ritem srca, 15. po vrsti. Tudi letošnji prinaša novo slovensko sodobno krščansko glasbo, hkrati pa bo večer, kot je že v navadi, zaokrožil slavilni koncert.


Ustavni sodnik Jaklič za Radio Ognjišče o ločenosti Cerkve in države

V oddaji "Spoznanje več, predsodek manj" smo gostili ustavnega sodnika ddr. Klemena Jakliča. Z njim smo se ustavili pri vprašanju ločenosti Cerkve in države, pri glasu posameznika na referendumu in na volitvah ter pri dilemi med pravicami človeka ali državljana.


Svetovalnica: Več pobranih davkov, manjša davčna stopnja za vse

O davkih smo govorili v tokratni Svetovalnici, saj so sestavni del življenja. Osredotočili smo se na davke, ki doletijo podjetnike, družbo z omejeno odgovornostjo ter kmete. V studio smo povabili davčno svetovalko Boženo Macarol.


Slovenci smo tudi v pripravi dogodkov s področja kulturne dediščine v vrhu Evrope

S slovesnim odprtem se v Tolminu to soboto, 23. septembra, začnejo letošnji Dnevi evropske kulturne dediščine in nacionalni projekt Teden kulturne dediščine. Z nadvse pestro, včasih burno zgodovino, neprecenljivimi naravnimi danostmi ter vztrajnimi in srčnimi domačini na širšem Tolminskem ni težko pisati nepozabnih zgodb in ustvarjati nove dediščine.


Svetovalnica: Invalidska kartica ugodnosti

O invalidih in urejanju statusa smo govorili v Svetovalnici, v katero smo povabili predsednika Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenija Borisa Šuštaršiča. Predstavil je, kako je z zaposlitvijo ter kartico ugodnosti, ki je bila uvedena pred kratkim.


Pogovor o: drugi tir da, zakon ne!

V nedeljo, 24. septembra, bomo imeli volivke in volivci priložnosti izreči se o zakonu o drugem tiru. Gre za zakon o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper. Nekateri menijo, da zakon prinaša tveganja izvedbene, javnofinančne in korupcijske narave, podporniki menijo, da je gradnja 2. tira nujna, z njo pa tudi zakon, ki je bil sprejet.


Novejše novice | Starejše novice