Ljubljana, sobota, 21. julij 2018, 19:43

Mehiko je znova streslo, o žrtvah za zdaj ni poročil

Reševalne službe po potresu v Mehiki rešujejo preživele
Foto © Wikipedia

Mehiko je znova streslo. Tokrat je bilo žarišče potresa z magnitudo 6,1 na jugu države, od tam poročajo o gmotni škodi, saj naj bi se zrušilo več zgradb in mostov. Žrtev naj k sreči ne bi bilo. Medtem narašča število umrlih po torkovem potresu z magnitudo 7,1 - zahteval naj bi približno 300 življenj. Reševalci še pregledujejo ruševine in iščejo preživele, pri tem jim pomagajo tuje službe, saj je časa vse manj.

Zadnji potres v Mehiki so čutili tudi v prestolnici, ki je od žarišča oddaljena 700 kilometrov. Čeprav je bil precej šibkejši kot pred dnevi, so tam sprožili potresni alarm, ljudje so prestrašeni stekli na ulice. V torkovem tresenju tal je namreč samo v Ciudadu de Mexicu umrlo 160 ljudi, reševalci še iščejo pogrešane, družine ob porušenih zgradbah in hišah čakajo na informacije o svojih bližnjih. Pristojni na prizorišča ne želijo poslati težje opreme in strojev, saj upajo, da bodo naleteli še na kakšne znake življenja. A možnosti za to je vse manj. Do zdaj so našli 70 preživelih.

Kot je znano, se je na torkovo naravno katastrofo med prvimi odzval papež Frančišek, ki je Mehiki zagotovil svojo molitev in bližino. Državi je zdaj namenil tudi denarno pomoč. Za začetek je tja prek dikasterija za služenje celostnemu človeškemu razvoju poslal 150.000 dolarjev, razdeljen bo med škofije na najbolj prizadetih območjih. Sveti oče je tudi tako želel pokazati svojo solidarnost.


Ne spreglejte: