Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Rušilni potres v Mehiki

Svet | 20.09.2017, 08:47

Reševalci skušajo najti preživele po potresu z magnitudo 7,1, ki je včeraj prizadel osrednjo Mehiko. Po uradnih podatkih je zahteval najmanj 226 življenj, med njimi najmanj 20 otrok, ki so umrli ob podrtju osnovne šole v mehiški prestolnici Ciudad de Mexico. Po nekaterih drugih podatkih naj bi število žrtev že preseglo številko 250.

Samo v prestolnici je umrlo okoli 117 ljudi, v zvezni državi Morelos najmanj 55, 39 v državi Puebla, 12 v državi Mexico ter tri osebe v Guerreru.

Mehiški predsednik Enrique Pena Nieto je ukazal, da z namestitvijo generatorjev pomagajo reševalcem pri iskanju morebitnih preživelih pod ruševinami tudi ponoči. Več visokih poslopij v prestolnici se je namreč povsem zrušilo. Brez elektrike je ostalo okoli 3,8 milijona ljudi.

Tla so se sicer stresla prav na 32. obletnico katastrofalnega potresa iz leta 1985, ki je zahteval več kot 10.000 življenj in povzročil ogromno gmotno škodo. To je bil tudi najhujši potres v Mehiki, veliko škodo pa je povzročil tudi v prestolnici.

Svet
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...