Alen SalihovićAlen Salihović

SSK znova vabi arhitekte in gradbenike

| 25.09.2017, 14:28 Matjaž Merljak

Svetovni slovenski kongres SSK v sodelovanju z univerzo v Mariboru, fakulteto za gradbeništvo in Znanstveno raziskovalnem centru SAZU pripravlja konferenco slovenskih arhitektov in gradbenikov iz sveta in Slovenije.

Tokratna konferenca bo peta po vrsti in bo potekala v četrtek in petek, 12. in 13. oktobra 2017.

Začela se bo v Mariboru, kjer mineva deset let od začetka študija arhitekture, sklenila pa v Ljubljani, kjer bodo obeležili 60. obletnico smrti velikega arhitekta Jožeta Plečnika.

Uvodni predavanji bosta pripravila akad. prof. Boris Podrecca in Viktor Markelj. V programu bo možnost predstavitve arhitektov in gradbenikov iz sveta in Slovenije. Odprli bodo tudi pregledno razstavo Oddelka za arhitekturo ter projektno sodelovanje z gospodarstvom.

Ob začetku konference bodo tudi tokrat izdali tudi zbornik s prispevki sodelujočih v programu. Na voljo bo na konferenci in kasneje v pisarni Svetovnega slovenskega kongresa.

Kotizacije ni, več informacij pri SSK, tudi na njihovi spletni strani, kjer je že objavljen preliminiarni program konference.

 

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...