Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Cveto Uršič (foto: SŠK)
Cveto Uršič

Kakšni bodo izzivi novega generalnega tajnika Slovenske Karitas?

Slovenija | 08.10.2017, 08:32 Marjana Debevec

Slovenski škofje so na ponedeljkovem zasedanju v Tinjah imenovali mag. Cveta Uršiča za novega generalnega tajnika Slovenske Karitas. Svoj petletni mandat bo začel 3. januarja 2018 in tako nasledil dosedanjega generalnega tajnika Imreta Jerebica.

Cveto Uršič je bil 17 let direktor programa Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta - Soča in pet let direktor Direktorata za invalide na Ministrstvu za delo, družine, socialne zadeve in invalide. Od leta 2004 je bil član razširjenega strokovnega sveta in sodelavec Slovenske karitas.

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore je za naš radio dejal, da bo prvi izziv za novega generalnega tajnika Karitas razvijati Karitas, ki je v letih od svoje ustanovitve napravila neverjetno pot in razvoj. Danes ima vidno mesto ne le znotraj Cerkve, ampak tudi v slovenski družbi, je zatrdil nadškof.

»Potem pa gotovo neprestano iskati možnosti najprej tistih potreb, ki se javljajo, in vemo, da niso vedno iste, kajti novi časi prinašajo s seboj nove potrebe in drugačne stiske ljudi. In ob prepoznavanju potreb tudi iskati odgovore na te potrebe predvsem v koordiniranju vseh šestih škofijskih Karitas, ki so v Sloveniji. In obenem kot Slovenska Karitas, ki na svoj način, zaradi svojega položaja povezuje in sodeluje tudi z državnimi institucijami na tem področju«, je o izzivih, ki čakajo novo imenovanega generalnega tajnika Slovenske Karitas Cveta Uršiča še dejal nadškof Stanislav Zore in dodal: »Dela mu ne bo manjkalo. Znanja mu ne manjka, izkušenj iz tega področja ima veliko in zelo verjamemo v dobro in blagoslovljeno nadaljevanje tega, kar je gospod Imre Jerebic naredil s svojimi sodelavci v letih svojega mandata«, je še dejal nadškof Zore.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...