Alen SalihovićAlen Salihović

20 let Karitas na Prevaljah bo zaznamovala tudi razstava del s Sinjega vrha

Cerkev na Slovenskem | 12.09.2017, 13:42 Petra Stopar

Župnijska Karitas Prevalje bo v sklopu dogodkov pred praznovanjem 20. obletnice ustanovitve gostila tudi razstavo likovne kolonije Umetniki za Karitas. Odprli jo bodo drevi ob 18. uri v Grošljevi galeriji na Prevaljah.

Na ogled bodo postavljena dela z 22. mednarodne likovne kolonije Sinji vrh 2016, izkupiček prodanih del pa bo namenjen ljudem v stiski. Razstava bo odprta do 25. septembra.

Ob dnevu odprtih vrat so se jim pridružili še udeleženci preteklih kolonij in likovni ustvarjalci, ki so želeli za namen kolonije podariti svoje likovno delo. Tako je bila bilanca lanske kolonije 95 avtorjev s 156 likovnimi deli. Koloniji nato sledijo potujoče prodajne razstave po Sloveniji, občasno tudi kje v tujini.

Na razstavi, ki jo drevi odpirajo na Prevaljah, bo na ogled približno 50 likovnih del. V pogovoru pa lahko prisluhnete voditeljici ŽK Prevalje Rezki Vivod, ki je predstavila trenutne socialne razmere na Prevaljah in oblike pomoči Karitas, ki so, kot je dejala, najpogostejše v hrani, obleki in plačilih položnic.

Cerkev na Slovenskem, Sociala
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...