Ljubljana, sobota, 23. junij 2018, 10:08

Kandidatka SDS za predsedniške volitve je Romana Tomc

Romana Tomc
Foto © Državni zbor

Kandidatka največje opozicijske stranke SDS na predsedniških volitvah bo evropska poslanka Romana Tomc. Njeno kandidaturo je danes potrdil svet stranke. Na predsedniških volitvah bo nastopila s sloganom Spoštujmo in sodelujmo.

Kandidatka verjame, da državljani za svojega predsednika želijo predvsem zanesljivega, dostojanstvenega in odločnega predsednika oziroma predsednico. Uradna predstavitev kandidatke za predsednico bo v ponedeljek v Mariboru.

Evropska poslanka Romana Tomc je bila tudi poslanka SDS ter podpredsednica državnega zbora. V letu 2014 je bila tudi podpredsednica Parlamentarne skupščine Sveta Evrope.

V času predsedovanja Slovenije Svetu EU je bila državna sekretarka na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, še pred tem pa je na istem ministrstvu vodila direktorat za delo in pravice iz dela. Bila je tudi direktorica javnega sklada za razvoj kadrov in štipendije.

Strankarska ekipa kandidatov, ki se bodo pomerili v predsedniški tekmi, je tako zdaj bolj ali manj znana. SMC bo kandidirala z ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič, NSi s predsednico Ljudmilo Novak, SD pa je podprla predsednika republike Boruta Pahorja v tekmi za nov mandat. DeSUS naj bi o podpori kateremu od kandidatov odločila v torek, odločitev je pričakovati še v Levici.


Ne spreglejte: