Ljubljana, sreda, 20. junij 2018, 01:42

Papež si je v Kolumbiji privoščil kar nekaj kosov potice

0:00
0:00
Tajnik na nunciaturi v Kolumbiji, dr. Matjaž Roter, član uradne delegacije ob papeževem obisku v Kolumbiji
Foto ©

Papeževe besede o spravi, ki jih je izrekel v Kolumbiji, so zelo aktualne tudi za razmere v Sloveniji. O tem je v pogovoru za naš radio spregovoril tajnik na nunciaturi v Kolumbiji, slovenski duhovnik dr. Matjaž Roter. Povprašali smo ga tudi o potici, ki sta ga za papeža spekli hči in tašča Marka Vombergarja, fotografa, ki je za katoliški portal Aleteio pokrival papežev obisk.

»Papež je bil zelo vesel potice. Si je privoščil kar nekaj kosov,« je povedal Roter in spregovoril tudi o tem, kako se papež še živo spominja svojega obiska v Sloveniji leta 1971. »Zares sem bil presenečen, kako dober spomin ima sveti oče, predvsem pa, kako lepo izgovarja slovenske besede, ki so za špansko govorečega človeka kar težko izgovorljive.« Spomni se tega, da je stanoval na Maistrovi ulici pri lazaristih. O obisku v Sloveniji v vlogi papeža pa ni rekel nič konkretnega.

Matjaž Roter je spregovoril tudi o srečanjih, ki so jih vsak večer pripravili na nunciaturi in o srečanju papeža z žensko, ki ji je nekdanji partner v obraz vrgel kislino. Šla je že skozi nešteto operacij, za konec septembra pa je bila z zdravnikom dogovorjena za evtanazijo, a si je po srečanju s papežem premislila.

 


Ne spreglejte: