Ljubljana, sobota, 23. junij 2018, 10:10

Papež blagoslovil temeljni kamen doma za brezdomce

Papež pozdravlja vernike
Foto © Radio Vatikan

Papež Frančišek je zadnji dan svojega obiska Kolumbije odpotoval v mesto Cartagena, kjer je najprej blagoslovil temeljne kamne za domove društva Talita Kum, ki bodo sprejeli brezdomce.

Sveti oče se je zjutraj po kolumbijskem času poslovil od nunciature v Bogoti, kjer kot tajnik deluje slovenski duhovnik Matjaž Roter, in se odpravil v Cartageno. Potem ko je pristal na tamkajšnjem letališču, se je najprej ustavil pred hangarjem, kjer je približno 300 mladih pripravilo koreografijo o dostojanstvu človeka in kulturni identiteti.

Približno ob 17.30 po našem času je prispel na trg sv. Frančiška Asiškega, kjer je blagoslovil temeljni kamen domov za brezdomce. Na trgu je ga je navdušeno sprejelo nekaj sto brezdomcev in otrok, ki jim pomaga združenje Talika Kum. Nekateri predstavniki omenjenega združenja so spregovorili o svojem delu, ki ga vodi želja hoditi skupaj za delovanje dostojanstva vsakega človeka. Povedali so mu, kako si prizadevajo za izkoreninjenje revščine pa tudi za pomoč zavrženim v družbi.

Po molitvi in blagoslovu se je sveti oče odpravil še na dom 77-letne gospe Lorenze, ki že več kot 50 let dela kot prostovoljka v javni menzi. Vsak dan namreč na svoj dom sprejme ljudi, ki jim razdeli hrano.

Papež s potpludbo pod arkado
Papež s potpludbo pod arkado

Papež Frančišek pa je danes znova pokazal, da na poti do človeka zanj ni ovir. Med vožnjo papamobila v Cartageni se je namreč lažje poškodoval, ko je vozilo naenkrat ostro zavrlo. Udaril se je v arkado nad levim očesom in rahlo zakrvavel, pa vendar brez postanka nadaljeval svojo pot obiskovanja in vlivanja poguma.


Ne spreglejte: