Ljubljana, ponedeljek, 25. september 2017, 17:11

Papež: Kdor sanja, izboljšuje svet!

Papež Frančišek je današnjo splošno avdienco namenil vzgoji za upanje. Zlasti mlade je spodbudil, naj se ne bojijo sanjati, saj kdor sanja, izboljšuje svet.


Černač: Zakon o drugem tiru je unikum, treba ga je zavrniti

Pred referendumom o zakonu o drugem tiru, na katerega se bomo volivci podali v nedeljo, smo na Radiu Ognjišče pred mikrofon povabili nekdanjega ministra za infrastrukturo in prostor Zvoneta Černača. Spomnil je, da ima projekt zelo dolgo brado, od njegovih zametkov do zdaj je po njegovih besedah prišlo tudi do več sprememb.


Papež prenovil inštitut o družini

Papež Frančišek je s posebnim pismom Motu proprio prenovil Papeški teološki inštitut Janez Pavel II., ki bo tako razširil obseg delovanja na področju družine in sicer v luči spodbude Radost ljubezni.


Nadškof Zore čestital zlatim košarkarjem, uršulinke izobesile transparent, župnik v Gornjem Gradu zvonil

"Zahvaljujem se vam, ker ste nam ob vrhunskih predstavah ves čas pomagali do narodnega ponosa in do jasno izražene istovetnosti," je v voščilu zlatim košarkarjem zapisal nadškof Stanislav Zore.


Slovenci dolgo v noč slavili zlato medaljo naših košarkarjev

Slovenski košarkarji so s sinočnjo z zmago v finalni tekmi evropskega prvenstva proti Srbiji osvojili zlato kolajno. V Carigradu je tekmo spremljalo približno 7000 slovenskih navijačev, v domovini pa tako ali drugače praktično vsi, nekateri pred domačimi televizijskimi zasloni, drugi na prostem v večjih mestih, tretji pa v lokalih.


Slovenija evropski prvak!!!

Košarkarji Slovenije so evropski prvaki. V finalu eurobasketa v Carigradu so pred več kot 7000 Slovencev na tribunah premagali Srbijo s 93:85 (20:22, 56:47, 71:67). Kapetan Goran Dragić je bil izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva. V finalu je dosegel 35 točk.


Sveti oče o moči odpuščanja  

Za današnje opoldansko srečanje s papežem Frančiškom se je na Trgu sv. Petra v Vatikanu znova zbralo zelo veliko ljudi. Prisluhnili so njegovemu pozivu k medsebojnemu odpuščanju po meri Božjega srca, ki nam z neizmernim usmiljenjem odpušča naše grehe kakor hitro pokažemo že najmanjše znamenje obžalovanja.

 


Nedelja svetniških kandidatov tokrat v Tržiču

V župniji Tržič danes obhajajo nedeljo svetniških kandidatov ljubljanske metropolije – škofa Janeza Frančiška Gnidovca, nadškofa Antona Vovka, škofa Friderika Baraga, duhovnika Andreja Majcna SDB in profesorja Antona Strleta.


VIDEO: Slovenija se veseli s košarkarji, ki se na EP podajajo v boj za zlato

Slovenija ima medaljo na evropskem košarkaškem prvenstvu! Kakšnega leska bo, še ni znano, bo pa kolajna najmanj srebrna. Slovenska reprezentanca s selektorjem Igorjem Kokoškovom na čelu, je s pošteno igro in borbenostjo dokazala, da se lahko nesporno kosa z najboljšimi ekipami v Evropi. V Istanbulu so svoj delček v mozaik uspeha prispevali tudi navijači, ki že od vsega začetka zvesto podpirajo slovensko ekipo, ki na letošnjem prvenstvu še ni doživela poraza.


VIDEO: Slovenija se je poigrala s Španijo in se uvrstila v finale EP

Košarkarji Slovenije so se uvrstili v finale evropskega prvenstva. V Carigradu so premagali Španijo z 92:72 (25:19, 49:45, 73:57), v finalu v nedeljo ob 20.30 pa se bodo merili z zmagovalcem drugega polfinala med Srbijo in Rusijo.


Novejše novice | Starejše novice