Ljubljana, sobota, 23. junij 2018, 10:06

Papež v Kolumbiji: Bogota

Papež pred kolumbijsko nunciaturo
Foto © Radio Vatikan

Papež Frančišek bo danes v Kolumbiji nagovoril predstavnike oblasti, nato bo odšel na vljudnostni obisk k predsedniku države. Na programu ima še srečanje s kolumbijskimi škofi in glavnim odborom Sveta škofovskih konferenc Latinske Amerike. V Bogoti bo daroval tudi sveto mašo, na kateri pričakujejo 700 tisoč ljudi. Za varnost bo po mestu skrbelo 10 tisoč policistov. Tema dneva bo spodbujanje miru in življenja.

Papež Frančišek je včeraj na letališču doživel prisrčen sprejem. Med drugim ga je na letališču pozdravil sin poslanke Clare Rojas, ki je bila več let talka gverilske skupine FARC, otrok pa se ji je rodil v tem času. Ta je papežu izročil golobico iz belega porcelana.

Frančišek je ob sprejemu še posebej pozdravil nekaj drugih žrtev oboroženega spora med Farcom in vlado. Na letališču se je zbralo približno tisoč vernikov, več sto tisoč pa se jih je na 15 kilometrski poti do nunciature, do kamor se je papež peljal s papamobilom.

Na nunciaturi ga je pozdravila skupina vernikov, med njimi otroci in mladi, ki so izkusili življenje ulice, mamil in drugih stisk.

Papežu so podarili tipičen kolumbijski pončo, sveti oče pa jih je pozval, naj nikoli ne izgubijo upanja. Kot nam je povedal tajnik na nunciaturi v Kolumbiji, slovenski duhovnik dr. Matjaž Roter, papežu vsak večer pripravljajo krajšo slovesnost:

Papež je včeraj na letalu misel namenil tudi Venezueli. Zaželel si je, da bi opozicija in vlada vendarle vzpostavili dialog za rešitev tamkajšnje politične in gospodarske krize.


Ne spreglejte: