Ljubljana, sobota, 23. junij 2018, 19:35

Rektor Diez-Antonanzas: Devica Marija rešuje veliko življenj, ki so se oddaljile od Boga

0:00
0:00
Rektor Pedro Díez-Antoñanzas in rektor p. dr. Robert Bahčič
Foto © ARO

Pred največjim Marijinim praznikom smo pripravili poseben pogovor. Aprila letos so romarji iz Brezij prvi iz Slovenije ponesli podobo Marije Pomagaj v špansko Marijino svetišče Torreciudad, ki hrani več kot različnih 300 replik Device Marije iz vsega sveta. Tej zbirki se bo septembra pridružila tudi podoba Ptujskogorske Matere Božje. Tja jo bodo ponesli romarji skupaj z nadškofom Alojzijem Cviklom in provincialom slovenske minoritske province p. Milanom Kosom.

Kot že omenjeno pa so to svetišče aprila obiskali častilci Marije Pomagaj. Rektor svetišča Torreciudad Pedro Díez-Antoñanzas je v pogovoru za Radio Ognjišče z rektorjem slovenskega narodnega svetišča p. Robertom Bahčičem spregovoril o zgodovini svetišča in pobudi o zbiranju Marijinih podob. "Do tega je prišlo čisto slučajno. Potem, ko je bilo svetišče posvečeno so vanj prinesli najprej kip naše Gospe od stebra (Nuestra Señora del Pilar iz Saragoze), potem Marijino podobo iz Monserrata. Od tu ideja, da so romarji, ki so prihajali v to svetišče, s sabo prinašali svoje Marijine podobe, tudi šole – kolegiji so jih začeli prinašati. Iniciativa je torej prišla od romarjev in ne od svetišča. Veliko romarjev se je potem na kraj vračalo z namenom, da bi prinesli svoje podobe," je povedal Díez-Antoñanzas. Spomnil je, da se je Prelatura Opus Dei rodila pod plaščem Marije iz Torreciudada. "Ko je Jožefmarija (Escrivá - ustanovitelj Opus Dei) imel 13 let mu je mati rekla: "Marija te je obvarovala in Marija te izbrala za neko pomembno nalogo." Tu se veliko ljudi srečuje s svojo Materjo."

Rektor Pedro Díez-Antoñanzas je ob sklepu pogovora še poudaril, da "v Španiji Devica Marija rešuje veliko življenj, ki so se oddaljile od Boga. V to tudi sam verjamem in mislim, da je v Sloveniji zelo podobno; v to sem prepričan".


Ne spreglejte: