Ljubljana, sobota, 23. junij 2018, 19:24

V Riminiju že 38. srečanje gibanja Občestvo in osvoboditev

Rimini Meeting
Foto © nn

V Riminiju v Italiji se je včeraj začelo že 38. srečanje v organizaciji gibanja Občestvo in osvoboditev. Tema letošnjega Meetinga je Kar podeduješ od svojih očetov, si moraš zaslužiti, da bi prejel. Papež Frančišek je v svojem sporočilu udeležence povabil, naj izostrijo pogled, da bi videli mnoga – bolj ali manj jasna – znamenja potrebe po Bogu kot zadnjem smislu življenja ter bi tako lahko osebam ponudili živi odgovor na velika vprašanja človeškega srca.

Obenem je zatrdil, da je ena od omejitev sedanje družba ta, da preteklost zapušča kot nekaj nekoristnega in obremenjujočega. Vse to ima težke posledice. Pozabimo namreč lahko zgodovino svojega osebnega odnosa z Bogom, tisto prvo ljubezen, ki nas je osvojila in nas naredila za njegove.

V pismu, ki ga je podpisal državni tajnik kardinal Pietro Parolin, papež zatrdi, da obstaja samo ena pot: aktualizirati začetke, »prvo Ljubezen«, ki pa ni nek govor ali neka abstraktna misel, ampak je Oseba.

Hvaležen spomin na ta začetek zagotavlja potreben zagon za soočanje z vedno novimi izzivi, ki zahtevajo prav tako nove odgovore. Pri tem pa je pomembno vedno ostali odprti za presenečenja Duha, ki veje, kjer hoče.


Ne spreglejte: