Ljubljana, petek, 20. julij 2018, 06:52

Kovačić o selektorju Daliću: S ponižnim srcem se zahvaljuje Bogu

»Vse življenje sem veren, tako vzgajam tudi svoje otroke. Vsako nedeljo gremo k sveti maši. Vera mi daje moč; vedno imam rožni venec v žepu in molim pred vsako tekmo. Zahvaljujem se Bogu za vsak dar, ker mi je dal moč in vero ter priložnost, da v življenju nekaj naredim,« je dejal selektor Zlatko Dalić v pogovoru za hrvaški katoliški tednik Glas koncila. Da je prisotnost vere izjemnega pomena pri hrvaških nogometnih igralcih, je za naš radio dejal tudi urednik Hrvaškega katoliškega radia Siniša Kovačić.


VIDEO: Mandžukić poskrbel za največji hrvaški nogometni uspeh

Hrvaška nogometna reprezentanca je druga finalistka svetovnega prvenstva v Rusiji. V sinočnjem polfinalu v Moskvi je po podaljšku premagala Anglijo z 2:1 in se bo tako v nedeljskem finalu, ki bo ob 17.00 prav tako v Moskvi, merila s Francijo. Ta je že v torek z 1:0 izločila Belgijo. Poraženca bosta tekmo za tretje mesto igrala v soboto ob 16.00.


Urednik HKR Kovačić za Radio Ognjišče: Vsako srce bije nocoj za hrvaško reprezentanco

Na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji bo drevi odigrana še druga polfinalna tekma, na kateri bosta reprezentanci Anglije in Hrvaške odločale o tekmici Francije v nedeljskem finalu. Tekma v Moskvi se bo začela ob 20. uri.


Ali hoče neapeljska mafija uničiti Medžugorje?

Papežev predstavnik v Medžugorju poljski škof Henryk Hoser je izjavil, da v tem mestu Marijinih prikazovanj v iskanju dobička deluje neapeljska mafija. Po njegovih besedah gre za demonsko delovanje, ki hoče narediti vse, da bi uničil ta sveti kraj spreobrnjenj.


Papež januarja z mladimi v Panamo

Papež Frančišek bo januarja prihodnje leto potoval v Panamo, kjer se bo udeležil svetovnega dneva mladih, so potrdili iz Vatikana. To bo že tretji svetovni dan mladih za papeža Frančiška; udeležil se je namreč srečanja v Braziliji leta 2013 in na Poljskem leta 2016.


Duhovnik v bran migrantom v Italiji

Italijanski duhovnik Gianfranco Formenton je nad vhodna vrata župnijske cerkve v San Martinu di Trignanu pritrdil obvestilo, ki rasistom prepoveduje vstop v cerkev. Notranji minister Matteo Salvini ni ostal brez besed.


Rešeni vsi ujeti v jami na Tajskem

Trud mednarodne skupine reševalcev na Tajskem je poplačan: uspelo jim je rešiti vseh dvanajst dečkov in njihovega trenerja, ki so bili 17 dni ujeti v jami na severu države. Reševalna ekipa je v zadnji objavi zapisala: Ne vemo, ali je to čudež, znanost ali kaj. Iz jame morajo priti še štirje reševalci, vključno z avstralskim zdravnikom, ki so pomagali ujetim v votlini.


Grošelj pred vrhom Nata: Obrambni izdatki odražajo ravnovesje sil v Evropi

Jutri se začne dvodnevni vrh Nata. Glede na dejanja ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je članice zavezništva že večkrat okrcal zaradi preskromnih obrambnih proračunov, je pričakovati, da bo na zasedanju v ospredju vprašanje obrambnih izdatkov. Zaveznice pa naj bi – kljub trgovinskim trenjem med ZDA in Evropo - potrdile trdnost čezatlantske vezi. Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je ameriškega predsednika Trumpa danes pozval, naj ceni Evropo, saj nima boljše zaveznice.


Benedikt XVI. objavil članek o dialogu z Judi

Papež Benedikt XVI. je želel Cerkvi služiti z življenjem v molitvi in molčati, kljub temu pa je upokojeni papež znova vzel pisalo v roke in za zadnjo številko revije Communio napisal besedilo o krščansko-judovskem dialogu.


Bitka s časom pri reševanju otrok iz jame na Tajskem

Reševalci so iz jame na severu Tajske uspešno rešili prve štiri dečke, ki so bili v jami skupaj še z osmimi člani nogometne ekipe in trenerjem ujeti več kot dva tedna. Preostalih sedem ujetih v jami bodo rešili predvidoma jutri. Rešene fante so prepeljali v bližnjo bolnišnico. Kot so pojasnili prisotni reševalci, poteka reševanje hitreje, saj se je gladina vode še spustila in je več dvoran prehodnih.


Novejše novice | Starejše novice