Ljubljana, nedelja, 17. december 2017, 20:29

Tischlerjeva nagrada 2018 Lenčki Kupper

Krščanska kulturna zveza KKZ in Narodni svet koroških Slovencev NSKS sta sporočila, da bo 39. Tischlerjevo nagrado, ki jo bosta organizaciji podelili 22. januarja 2018, prejela avtorica neštetih otroških pesmi, lutkovnih iger, pravljic in pripovedk Lenčka Kupper


K Očetu odšel p. Robert Podgoršek

V noči na god sv. Miklavža je v celjski bolnišnici v večnost odšel kapucin p. Robert Podgoršek, ki je bil med letoma 1988 in 2003 izseljenski duhovnik v Švici. Ko se je naša država leta 1991 osamosvojila, je p. Robert pomembno prispeval k njeni prepoznavnosti v Švici.


Clevelandske novice

Kakor je Miklavž obdaroval otroke med svojim prihodom v dvorani svetega Vida preteklo nedeljo, se je oglasil tudi sinoči v dvorani župnije Marije Vnebovzete in obdaril tamkašnjo mladino. Tako kot pri svetem Vidu so ga tudi tu otroci pričakali s krajšo igrico pod vodstvom učiteljskega zbora.


65. obletnica društva Slovenska vas

Leta 1952, ko je na zapuščenem pašniku šele postopoma nastajala Slovenska vas, so se rojaki, zbrani ob praznovanju narodnega praznika, dogovorili za ustanovitev skupnega društva. Duhovna oskrba jim je bila z neutrudljivim župnikom Janezom Hladnikom že zagotovljena in se je izražala v bogatem sodelovanju pri fari sv. Jožefa.


Novice iz Frankfurta

Nekateri menijo in zatrjujejo, da je martinovo slovenski narodni praznik in bi lahko bil celo zelo spoštovan državni praznik. Državni zbor je celo predlagani datum stalnih občinskih volitev z martinove nedelje prestavil na teden dni kasneje.


V Celovec prihaja Vesna

Krščanska kulturna zveza bo v petek, 8. decembra 2017, pripravila Slovenski gledališki praznik. Letos bo na ogled muzikal Vesna.


Novice iz Clevelanda

V ZDA, tako tudi v Clevelandu, so praznovali zahvalni dan, s prvo adventno nedeljo so vstopili v adventni čas, veselijo se obiska Miklavža ...


Škedenjski čedermac v Mačkoljah

V prostorih Stare šole v Mačkoljah pri Trstu je še do nedelje na ogled razstava o zamejskem duhovniku in vsestranskem kulturnem ter javnem delavcu msgr. Dušanu Jakominu.


Praznovanje sv. Andreja v Štandrežu

V župniji Štandrež pri Gorici je cerkev posvečena apostolu Andreju, ki goduje 30. novembra. S praznovanjem župnijskega zavetnika so začeli že prejšnji teden z duhovnimi vajami, ki jih je vodil nadškof Redaelli, vrhunec bo to nedeljo s sveto mašo aposolskega nuncija Janusza.


10 let slovenskih maš v Monoštru

V cerkvi Marijinega Vnebovzetja v Monoštru/Szentgotthárdu v Porabju na Madžarskem je bila v nedeljo, 19. novembra 2017, slovesnost ob 10-letnici slovenskih maš v tem kraju. Več nam je povedal škofov vikar za narodnosti v škofiji Murska Sobota, msgr. Franc Režonja.


Novejše novice | Starejše novice