Ljubljana, sobota, 23. junij 2018, 19:25

P. Špelič na Brezjah: Stopimo do Nje in pustimo, da nas objema na svoj skrivnosten način

Procesija na Brezjah, foto © www.marija.si
p. Miran Špelič
Foto © www.marija.si

Pri Mariji Pomagaj je bilo tako kot v mnogih drugih Marijinih romarskih svetiščih slovesno že na predvečer praznika Marijinega vnebovzetja. Somaševanje je vodil srebnomašnik p. Miran Špelič. Uvodoma ga je pozdravil ter mu ob sklepu svete maše zaželel obilo božjega blagoslova, rektor svetišča p. dr. Robert Bahčič. Sveti maši je sledila procesija z lučkami po vasi in pete litanije Matere Božje.

Vsak praznik, tudi današnji, je praznik veselja, je v uvodu v pridigo dejal srebrnomašnik p. Miran Špelič. Vse je povabil, da naj se tako kot apostol Janez, ki je po Jezusovi smrti Marijo sprejel za svojo mater, tudi mi začnemo zavedati, „da se je to praznično veselje o Marijinem Vnebovzetju začelo v trenutku strahu, stiske, žalosti“. „Jezus je odšel od nas. Ampak, ko je odšel, je odšel na takšen način, da je lahko ostal blizu vsem. Prej je bil blizu skupini svojih učencev, bil je blizu tistim nekaj tisočem, ki so hodili za njim po Galileji, Judeji, potem pa je, ko je navidez odšel, postal blizu vsem nam, ljudem vsega sveta, vseh časov. Le treba je stopiti na pot učencev. Prisluhniti Njegovi besedi, živeti po njej. Stopiti v skrivnost evharistije in On je z nami. Vsak trenutek. In tam, kjer je z nami On, tam je z nami tudi Marija,“ je poudaril p. Špelič.

Dejal je še, da nas Marija s svojim odhodom še tesneje objema, da bi prišli do Jezusovega objema. „Ko najbolj potrebujemo tolažbe, takrat se lahko zavemo, da je tudi Marija povzročila žalost svojega ljubljenega sina Janeza, vendar jo je razrešila, ker ga je vedela potolažiti, ker mu je vedela izpričati Jezusovo in svojo ljubezen. In tudi mi, bratje in sestre, v svojih žalostih, velikih in majhnih, sedanjih in prihodnjih stopimo do svoje nebeške Matere, kajti ni odšla od nas, ampak nam je takrat v naših žalostih še posebej blizu. Stopimo do Nje in pustimo, da nas objema na svoj skrivnosten način.“

Vir: Marija.si

Procesija na Brezjah
Procesija na BrezjahNe spreglejte: