Ljubljana, nedelja, 22. julij 2018, 20:26

Portoroški hotelirji zadovoljni z obiskom

Portorož
Foto © www.bernardingroup.si

Za portoroškimi hotelirji je spodbuden prvi del sezone, saj so tako v Hotelih Bernardin kot v Hotelih LifeClass zabeležili več nočitev kot v tem času lani. Trenutno so hoteli skoraj ali v celoti zasedeni, tudi obeti za nadaljevanje sezone pa so dobri.

Tako bosta tudi letos julij in avgust v Hotelih Bernardin polno zasedena, pri čemer bodo v primerjavi z lanskim letom zabeležili med tri in štiri odstotke višjo zasedenost. Kar 70 odstotkov nočitev v njihovih kapacitetah ustvarijo tuji gosti. Največ med njimi jih prihaja iz Italije, Avstrije in Nemčije in Švice, v primerjavi s preteklimi leti pa je naraslo tudi povpraševanje iz Madžarske, Poljske in Češke.

Trenutno so sicer v Hotelih Bernardin polno zasedeni, podobno zasedenost pa pričakujejo vse do konca avgusta. Letos so sicer poleg glavne sezone imeli izjemno visoko zasedenost tudi v mesecu juniju, tako da podobno pričakujejo tudi v septembru.

Z dosedanjim obiskom so zadovoljni tudi v Hotelih LifeClass, saj so v prvih sedmih mesecih letošnjega leta zabeležili za 20 odstotkov več nočitev kot v istem obdobju lani, samo med slovenskimi gosti pa so v tem obdobju zabeležili kar 48 odstotkov več nočitev kot lani. V istem obdobju so zabeležili 84 odstotkov nočitev tujih gostov. Kot ugotavljajo, je bil delež domačih gostov v istem obdobju lani za tri odstotke manjši. Letošnji podatek je zato po njihovem pokazatelj, da se Slovenci vedno pogosteje odločajo za počitnikovanje na naši obali. Še vedno, kot že zadnjih nekaj let, najštevilčnejši gosti ostajajo Italijani. Sledijo jim Avstrijci in Nemci, vedno več pa je ruskih in srbskih gostov.

Zasedenost vseh šestih hotelov skupine LifeClass v prvih osmih dneh avgusta je sicer 92-odstotna, ocenjujejo pa, da bodo avgusta hoteli v povprečju 96-odstotno zasedeni. Kot dodajajo, se bo odlična sezona očitno nadaljevala še v zgodnjo jesen, saj so hotelske sobe vseh njihovih hotelov že zdaj 77-odstotno zasedene, glede na napovedi pa napovedujejo vsaj 84-odstotno zasedenost v prvem jesenskem mesecu. »Prepričani smo, da bo glede na ugodno vreme sezona trajala vse do oktobra,« so optimisti.

Kako je s ponudbo?

V Hotelih Bernardin med novostmi svoje ponudbe poudarjajo segmentirano ponudbo, prilagojeno družinam, parom, seniorjem in aktivnim, ter bogat animacijski program. Letos so svojo ponudbo še popestrili z animacijskim programom ter kulinaričnimi novostmi.

V Hotelih LifeClass veliko novosti ponujajo ne samo hotelskih gostom, temveč tudi domačinom. Ob hotelski plaži Meduza so postavili hišico Spuntin s hrano in pijačo ter dopolnili ponudbo kavarne Cafe Central.


Ne spreglejte: