Ljubljana, torek, 25. julij 2017, 08:52

Jutranja telovadba na prostem

Večkrat sem jih že opazila, nasmejane (večinoma) gospe, ki so po jutranji telovadbi na prostem odhajale dnevu naproti. Priznam, budile so mi radovednost, kdo so ti ljudje, ki ne glede na letni čas in vreme vztrajno skrbijo za telo in obenem tudi za duha. Da jim taka vrsta druženja prinaša same dobre stvari, je bilo moč videti že na njihovih obrazih in večkrat me je zamikalo, da bi se jim pridružila.


Begunci: priložnost za skupno rast

V oddaji Gradimo odprto družbo, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Jezuitskim združenjem za begunce JRS Slovenije, ste tokrat lahko slišali ekumensko izjavo, ki so za svetovni dan begunca (20. junija 2017) pripravili v dvajsetih različnih verskih organizacijah, ki delujejo na področju begunstva.


Letošnja žetev bo verjetno končana nekoliko prej

Medtem ko je letošnja žetev pšenice Vipavski dolini zaključena in se približuje koncu tudi v Pomurju in v ostalih predelih Slovenije s celinskim podnebjem, pa bo v prihodnjem tednu na višku žetev pšenice tudi v osrednjem delu Slovenije in na Gorenjskem.


Svetovalnica: Najdražji izdelek ni nujno tudi najboljši

O preventivi pred soncem in primerjavi zaščit smo govorili v tokratni Svetovalnici. Na vprašanja ali je modro plačevati več in koliko je v resnici kvaliteten drag izdelek, je odgovarjal Boštjan Okorn, z Zveze potrošnikov Slovenije.


Pomoč in nasveti za potrošnike v Evropi

Evropski potrošniški center Slovenija je del mreže Evropskih potrošniških centrov od leta 2006, pri čemer od leta 2014 deluje pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Njihova naloga je, da svetujejo oz. pomagajo, če kupujemo v drugih državah članicah EU, na Norveškem ali Islandiji ali tja potujemo in pri tem naletimo na težave pri uveljavljanju svojih pravic pri ponudniku blaga ali storitev.


Nadškof Hart na Radiu Ognjišče o lepoti Slovenije, veri in dobroti ljudi

Svoj enotedenski obisk v Sloveniji je sklenil predsednik avstralske škofovske konference in nadškof v Melbournu Denis J. Hart. Spremljala sta ga še en avstralski škof, Leslie Tomlinson iz škofije Sandhurst, ter izseljenski duhovnik p. Ciril Božič. Nadškof se je srečal z nekaterimi slovenskimi škofi, duhovniki, redovnimi skupnostmi in verniki ter med drugim poromal na Brezje in Sveto Goro.


Svetovalnica o zaposlitvah: Poletje ni več čas kislih kumaric

V tokratni Svetovalnici smo govorili o zaposlitvah v poletnem času. Naša sogovornica je bila Sanda Jerman z Moje zaposlitve.


Svetovalnica: Ukrepi po toči na sadnem drevju

Prehod hladne fronte je za nami, ozračje se je umirilo in danes se že precej lažje diha. Žal pa, kot je že stalnica, letos nismo priča samo obilnim padavinam v kratkem času, ampak tudi neurjem s točo. Mnogi so utrpeli precejšnjo škodo. Kako ukrepati po toči in še o čem, smo govorili v tokratni Svetovalnici, naš gost je bil sadjar in vodja Drevesnice Studenec Matjaž Maležič.


Rustja: Da je Evropa danes tako razvita, je zasluga krščanstva

Danes goduje sv. Benedikt, ki ga je Cerkev razglasila za zavetnika Evrope. Urednika Ognjišča Boža Rustjo smo zato vprašali, kako pomembne so za Evropo krščanske korenine, katerih del je tudi sv. Benedikt. Poudaril je, da je v Evropi potrebno obnoviti molitev.


Svetovalnica: Z brisačami ob petih zjutraj ne zasedemo prve vrste na plaži

Smo v počitniškem času, vsi hitimo na dopuste in dopust enačimo s sproščenostjo in razposajenostjo. A po besedah strokovnjakinje za kulturo vedenja, Bojane Košnik, ki je bila gostja tokratne Svetovalnice, je tudi na počitnicah potrebno upoštevati prisotnost drugih in se temu primerno vedemo.


Novejše novice | Starejše novice