Ljubljana, sobota, 25. november 2017, 12:08

Kljub zmrzali na vrtu pridelek sveže zelenjave

Potreba po samooskrbi je vse večja. Vajeni smo, da se pridelki s prihodom zimskega letnega časa začenjajo umikati z vrtov. Vse več ljudi se zaveda, da ponujeno na policah trgovin, običajno z drugih koncev sveta, nima prave prehranske vrednosti, ima pa veliko obremenitev, ki jih raje ne bi zaužili. Zato je zelo pomembno, da tudi v zimskem času strmimo za svežo zelenjavo, bogato z antioksidanti in vitamini za krepak imunski sistem, ki je odločilen v obrambi pred respiratornimi virusi.


Svetovalnica: Kisla repa, pečena račka, kakijeva marmelada, štrudelj z rižem

Ob današnjem snegu in zastoju na cestah, sta se voditelj Matjaž Merljak in gostja s. Nikolina v Svetovalnici uvodoma spraševala, če je kakšna hrana, ki pospeši potrpežljivost. Najboljša je gotovo kakšna čokoladica iz torbe ali kakšna škrobnata živila, je svetovala s. Nikolina.


Mamić, Štuhec in Maver pričakovali zmago Pahorja

V posebnem volilnem programu so za naš radio izid drugega kroga predsedniških volitev komentirali predsednik Združena novinarjev in publicistov Tino Mamić, moralni teolog dr. Ivan Štuhec in publicist ter urednik spletnega portala Časnik.si dr. Aleš Maver. Strinjali so se v točki, da zmaga Boruta Pahorja ni presenečenje, so pa opozorili na nizko volilno udeležbo.


Starši potiskamo otroke do roba

Dragoceno je, ko vemo, da pomagamo in razširimo možnosti ljudem, ki se znajdejo na križišču in ne vedo, kako in kam naprej. Vsak doživi trenutke obupovanja, ko se vprašamo, je še vredno?


Svetovalnica: Ne shranjujte zemlje iz korit rož za prihodnjo sezono

Pred nami je pozna jesen, vremenoslovci obetajo dež, sivino in mraz. Okenske in balkonske rastline je ponekod pomorila slana. O opravilih z rožami v teh dneh je svetovala Monika Mohar iz vrtnarstva Hortika iz Medvod.


Tim Gajser: Človeška duša je močna

Slovenski športniki so gotovo med bolj zaslužnimi, da ves svet bolje pozna Slovenijo. So ambasadorji vztrajnosti, neomajne volje in trdoživosti. Svet športa ne pozna samo uspehov, tudi padci na dno so boleči. A, za športnike iz pravega testa, kot rečemo, je tudi nizka točka lahko motivacija za doseganje več in boljšega. Športna zgodba motociklista Tima Gajserja je ena od teh.


Svetovalnica o odnosih z javnostjo: Žogico odbiješ, pa tudi vržeš

V tokratno Svetovalnico smo povabili strokovnjakinjo za odnose z javnostjo in poslovno komuniciranje Andrejo Jernejčič, da bi izvedeli, kako naj se tisti, ki imajo težave z javnim nastopanjem, lotijo te težave.


Pahor in Šarec na Radiu Ognjišče odgovarjala na vprašanja civilne družbe

Na Radiu Ognjišče smo pripravili sklepno soočenje predsedniških kandidatov pred nedeljskimi volitvami. Borut Pahor in Marjan Šarec sta odgovarjala na vprašanja posameznikov, ki sodelujejo z našim radiem ali pa so njegovi poslušalci.


Svetovalnica: Trenutno je v vinski kleti kot v porodnišnici – skrbno previjamo naše dojenčke

Naš tokratni gost je za naslov današnje Svetovalnice nosil pravi priimek. Anton Vinopivec je govoril o vinogradništvu, prihaja pa iz Vinogradništva Dolc iz Bele krajine.


Na račun pesimistov dobro služijo zavarovalnice, na račun optimistov pa vzajemni skladi

Na temo pesimizma in optimizma smo govorili v tokratni oddaji Spoznanje več, predsodek manj. Naš gost je bil psiholog dr. Hubert Požarnik.


Novejše novice | Starejše novice