Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Papež s pobudo Deli življenje

Slovenija | 12.08.2017, 10:25 Marjana Debevec

Papež Frančišek bo 27. septembra začel kampanjo z naslovom Deli življenje. V preteklih dneh je zato predsednik Caritas Internationalis kardinal Luis Antonio Tagle napisal pismo župnijskim, škofijskim in nacionalnim katoliškim karitativnim ustanovam z naslovom: »Preko kulture srečanja bomo našli pot do miru«.

Namen omenjene pobude, ki so bo začela konec septembra, bo pospeševati kulturo srečanja v skupnostih, ki so v zadnjih letih deležne obsežnih preseljevanj: tako v izvornih in ciljnih kot tudi prehodnih državah.

Pobuda želi pomagati, da bi mogli na dramo prisilne selitve gledati z novimi očmi ter z odprtim srcem, je zapisal kardinal Tagle. To pa naj bi storili tako, da bi pomagati ljudem, da bi se preko spoznanja in srečanja z drugačnostjo znebili strahu ter razumeli, zakaj tako veliko ljudi zapušča svoje domove v tem kritičnem zgodovinskem trenutku.

Predsednik Caritas Internationalis poziva člane vseh 165 organizacij, kolikor jih šteje Caritas po svetu, naj združijo roke in srca, da bi ustvarili človeško verigo ljubezni in usmiljenja, v skladu s tem, kar je papež Frančišek zapisal v okrožnici Laudato si': »Za upanje je dovolj en sam dober človek.«

Kardinal Tagle ob koncu pisma še spomni, da nas migranti in begunci kličejo na pot. Po njegovih besedah je v vsakem človeku, ki ga sprejmemo, Kristus, in da sprejmemo Njega, kadar odpremo srca migrantom in beguncem.

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...