Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc

Bruselj še naprej poziva London k jasnim stališčem v pogovorih o brexitu

Svet | 20.07.2017, 15:14

Evropska unija in Velika Britanija sta v Bruslju končali drugi krog pogovorov o brexitu. Glavni pogajalec povezave Michel Barnier je znova pozval London k jasnim stališčem o prednostnih vprašanjih - pravicah državljanov, finančni poravnavi in meji na irskem otoku.

Barnier je poudaril, da mora biti tretji krog pogovorov krog pojasnil. "V prvem krogu v juniju smo se strinjali o sami organizaciji pogajanj. Drugi krog, ki smo ga začeli v ponedeljek, je bil namenjen predstavitvi posameznih stališč. Cilj je bil začeti delo pri vsebini in izgraditi zaupanje. Povedal sem že, da je bila moja želja opredeliti točke, o katerih se strinjamo, in točke, pri katerih se razhajamo. To je bilo v tem tednu mogoče storiti pri vprašanjih, kjer je imela Velika Britanija jasna stališča."

Po besedah glavnega pogajalca Otoka, ministra za brexit Davida Davisa, so bili pogovori konstruktivni in pozitivni. Kot je dodal, se jih je njegova država lotila resno. "98 naših uradnikov je bilo v tem tednu v Bruslju." Davis je prepričan, da bo za dosego rešitev nujna prilagodljivost obeh strani. "V vsakem krogu ne moremo pričakovati naraščajočega napredka," je priznal Davis.

Svet, Evropska Unija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...