Ljubljana, četrtek, 21. junij 2018, 10:14

Bliža se 29. Romanje treh Slovenij

Svete Višarje
Foto © Matjaž Merljak

"O romanju bomo izčrpno poročali v programu in na spletni strani."

Na Svetih Višarjah bo v nedeljo, 6. avgusta 2017, potekalo tradicionalno romanje rojakov iz matične domovine, zamejstva in izseljenstva, ki sta ga pripravila Rafaelova družba in Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov iz Evrope

Božja pot na stičišču narodov in dežel tradicionalno na prvo nedeljo v avgustu od leta 1989 vabi k sebi romarje iz vseh 'treh Slovenij'. Tudi letos se bodo nekateri na 1790 metrov visoko goro podali peš iz Žabnic mimo postaj Kraljevega križevega pota, večina pa z gondolsko žičnico.

Program se bo na prireditvenem prostoru za cerkvijo začel ob pol enajstih s predavanjem pravnika in politologa prof. dr. Andreja Finka iz Argentine z naslovom »Upanje v večno Slovenijo!«.

Vrhunec bo točno opoldne v romarski Marijini božjepotni cerkvi, ko bo sveto mašo skupaj z izseljenskimi in drugimi duhovniki daroval ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore.

Po maši bo na ploščadi za cerkvijo kratek kulturni program, ki ga bosta z glasbo obogatila DPS Zarja in Kvartet klarinetov Godbe ljubljanskih veteranov.

Z nedeljski romanjem se bo končalo tudi srečanje za mlade, ki ga pripravlja Rafaelova družba. Višarski dnevi mladih se bodo začeli jutri v Trstu, pretekli teden pa so potekali Višarski dnevi mladih za srednješolce. Obiskali so Celovec, Vetrinj, Gospo Sveto, Rož, Ziljo in Višarje.

Na spletni strani Rafaelove družbe dobite več informacij, če se želite romanja udeležiti organizirano.


Ne spreglejte: