Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Dobrodošli doma 2017 (foto: USZS)
Dobrodošli doma 2017

Dobrodošli doma 2017

Slovenci po svetu | 07.07.2017, 18:52 Matjaž Merljak

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je letošnje srečanje Dobrodošli doma pripravil v Pomurju, točneje v Dvorcu Rakičan pri Murski Soboti. Progam se je začel v današnjem popoldnevu, jutrišnji program bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu, v nedeljo bo v soboški stolnici ekumensko bogoslužje za Slovence doma, v zamejstvu ali po svetu.

Sobotno dopoldne bo namenjeno organiziranim izletom po Pomurju in vodenju po Murski Soboti, v športnem igrišču v parku Rakičan bo potekal nogometni turnik v malem nogometu, potekal bo tudi poseben progam za otroke, pripravili so srečanje gospodarstvenikov in okroglo mizo o Pomurcih v svetu.

Dogajanje na glavnem odru se bo začelo ob 17. uri s pozdravoma murskosoboškega župana Aleksandra Jevška in ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazda Žmavca. Sledili bodo nastopi izseljenskih društev. Med drugim bodo nastopili: Slovenska šola Marije vnebovzete iz Clevelanda (ZDA), Folklorna skupina Nageljčki iz Kanade, dijaki iz Argentine, SKD Triglav iz Stuttgarta, Lipa iz Münchna, Drava iz Augsburga ... Omogočen bo neposredni prenos.  Vzporedno bo potekal program na odru v parku in v modrem salonu.

Zvečer bodo na glavnem odru nastopili Hišni ansambel Avsenik, Vlado Kreslin z Malimi bogovi in Beltinško bando ter Mišo Kontrec.

V nedeljo ob 10. uri bo v stolnici sv. Nikolaja v Murski Soboti ekumensko bogoslužje za Slovence doma, v zamejstvu in po svetu, ki ga bosta vodila škof za Slovence po svetu dr. Peter Štumpf in evangeličanski škof Geza Filo, sodeloval bo pevski zbor Encijan iz Pulja.

Slovenci po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...