Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

V Zalogu pri Novem mestu gori

Slovenija | 20.07.2017, 19:04 Andrej Šinko

V Zalogu pri Novem mestu je izbruhnil večji požar. Po neuradnih informacijah je zagorelo v podružnici za predelavo odpadkov podjetja Ekosistemi. Novomeški poklicni in prostovoljni gasilci se borijo s požarom, nekaj pa se jih je že nadihalo dima, so sporočili iz novomeškega regijskega centra za obveščanje. Uprava RS za zaščito in reševanje prebivalce poziva, naj se ne zadržujejo v bližini požara. Po poročanju spletnega portala 24ur.com pa je stekla tudi evakuacija ljudi iz bližnjih hiš in blokov.

V tamkajšnjem regijskem centru za obveščanje so pojasnili, da so na območje požara poslali vse razpoložljive novomeške gasilce, da v Zalogu gori večji objekt, pa so potrdili tudi na Policijski upravi Novo mesto.

Približno 500 metrov pred prizoriščem požara v Zalogu je policija zaprla vse dostope do te vasi. Po besedah okoliških domačinov gori samo na območju omenjenega podjetja in sicer razna odpadna plastika ter papirni in lesni odpadki.

STA sicer poroča, da v okolici požarišča ni stanovanjskih hiš, zato nevarnosti za domove naj ne bi bilo, prav tako pa naj ne bi bila ogrožena človeška življenja.

Dim s požarišča, ki ga sicer nosi dokaj visoko, je viden tudi v približno osem kilometrov oddaljenem Novem mestu.

V podružnici omenjenega podjetja je sicer do podobnega požara prišlo že pred nekaj leti, so domačini iz Zaloga še povedali za STA. V novomeško gasilskem reševalnem centru pa so poudarili, da požara še niso omejili.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...