Ljubljana, sobota, 23. junij 2018, 09:53

Mercator: Sklep sodišča se ne nanaša na nas

Mercator Agrokor
Foto © ARO

V Mercatorju so zavrnili poročanje portala Siol, da je s sklepom ljubljanskega okrožnega sodišča družba prešla v upravljanje izrednega pooblaščenca za hrvaški koncern Agrokor Anteja Ramljaka. Pravijo, da ne prehaja pod Lex Agrokor in da se njen status ali poslovanje ne spreminjata.

Sinoči je spletni portal Siol poročal, da je upravljanje Mercatorja v celoti prešlo v roke izrednega pooblaščenca za Agrokor, Anteja Ramljaka, ki ga je za namene reševanja prehrambeno-živilske verige imenovala hrvaška vlada. Kot je znano, se je koncern, sicer Mercatorjev večinski lastnik, pred kratkim za las izognil stečaju. Prejel naj bi namreč 480 milijonov evrov vredno posojilo več finančnih ustanov.

Po navedbah Siola bo imel Ramljak po petkovi odločitvi na ljubljanskem okrožnem sodišču kot izredni upravitelj Agrokorja tudi prvo in zadnjo besedo pri odločitvah o premoženju Mercatorja. Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo so v odziv na to poudarili, da Agrokor ne sme namerno izčrpavati slovenskega trgovca, ker je ta zaščiten z dogovorom. Uradno stališče bo jutri dopoldne podal minister Zdravko Počivalšek. V Mercatorju pa so potrdili, da se sklep sodišča ne nanaša nanje. Tako pravijo, da ne prehajajo pod Lex Agrokor ali pod Ramljakovo vodenje.


Ne spreglejte: