Ljubljana, petek, 25. maj 2018, 12:57

Škof Lipovšek v Petrovčah povabil k molitvi za nove duhovne poklice

Bazilika v Petrovčah
Foto © Župnija Petrovče

Ob stoti obletnici fatimskih dogodkov ima vsaka škofija svoj romarski dan. Celjska škofija ga je pripravila danes. Na škofijsko fatimsko romanje so se podali v Petrovče.

Fatimsko Marijo so prosili za nove duhovne poklice in za svetost že poklicanih. Romanja so se udeležil številni verniki, člani župnijskih pastoralnih svetov, ključarji, ministranti, cerkveni pevci, liturgični sodelavci, bralci božje besede, krasilci, sodelavci Karitas in člani molitvene zveze za duhovne poklice. Slovesno somaševanje duhovnikov škofije Celje je vodil celjski škof Stanislav Lipovšek.

V izjavi za Radio Ognjišče je med drugim dejal, da je na tem romanju »vsem dana priložnost, da se srečajo s sporočilom, ki je božji klic. To je vabilo vsem nam, ki nam velja ta Fatimska skrivnost, ki ni nič drugega, kakor Marijino vabilo k molitvi. Molitev pa vemo je tista, ki gradi in dviga božje kraljestvo, ki ustvarja mostove, ki odpira srca za božjo milost in od tukaj naprej je samo še en korak, ki mu pravimo posvetitev Marijinemu in Jezusovemu srcu, se pravi živeti v skladu z božjimi potmi in načrti«.


Ne spreglejte: