Ljubljana, nedelja, 22. april 2018, 08:34

Združena desnica gradi most med Ljubljano in Mariborom

Pred prihajajočimi parlamentarnimi volitvami sta koalicijo sklenila Franc Kangler, predsednik Nove ljudske stranke, in Aleš Primc, ki vodi Glas za otroke in družino. Kot pravita, sta skupne programske cilje dorekla v petnajstih minutah, saj sta ugotovila, da se dobro dopolnjujeta. Čeprav imata oba korenine v Slovenski ljudski stranki in seže njuno poznanstvo že daleč nazaj, nista bila vedno enakih pogledov.


Slovenski raziskovalci na shodu za znanost opozorili na neurejeno financiranje

Slovenski raziskovalci so se pred stavbo Slovenske akademije znanosti in umetnosti v Ljubljani zbrali na shodu za znanost pod geslom: »Zakaj ne za znanost?« Na shodu so opozorili na težave v raziskovalnem delu, predvsem na neurejeno financiranje. Ob tem so spomnili, kaj vse je znanost omogočila, in poudarili, da brez znanosti ni prihodnosti.


Tone Kuntner z novo pesniško zbirko v počastitev 30-let slovenske pomladi

Priljubljeni slovenski pesnik in velik domoljub Tone Kuntner je v Moravčah predstavil svojo novo knjigo Zamrznjena Pomlad, ki jo posveča 100. obletnici Cankarjeve smrti in 30. obletnici slovenske Pomladi, pa tudi nekaterim drugim okroglim obletnicam zgodovinskih.


Gaiser: Tisti, ki so se zgražali nad Mussomelijem, bi sedaj morali biti še precej bolj zgroženi nad veleposlanikom Rusije

Predsednik državnega zbora Milan Brglez je izrazil presenečenje nad petkovim izrazom podpore ruskega veleposlanika v Sloveniji Dokuja Zavgajeva stranki DeSUS zunanjega ministra Karla Erjavca.


Marko Kremžar, ena osrednjih osebnosti slovenske politične emigracij praznuje 90 let

Danes praznuje častitljivih 90 let doktor Marko Kremžar, ki je ena osrednjih osebnosti slovenske politične emigracije. Od leta 1949 živi v Argentini. Deloval je predvsem kot gospodarstvenik in ekonomist, hkrati pa kot eden vodilnih zdomskih politikov.


Cerkev ni dolžna civilnim oblastem prijaviti spolne zlorabe

Slovenska škofovska konferenca na vprašanja medijev pojasnjuje, da Katoliška cerkev upoštevajoč slovensko zakonodajo ni dolžna v vsakem primeru civilnim oblastem prijaviti sum kaznivega dejanja spolne zlorabe, še zlasti ne v primeru, ko domnevna žrtev temu izrecno nasprotuje in se ne želi javno izpostaviti. Če bi Cerkev to storila, bi se žrtve redkeje odločale za prijavo.


Pipistrel na Kitajskem začel z gradnjo letalsko-turističnega parka

Pipistrel je postavil temeljni kamen za letalsko-turistični park na Kitajskem. Skupaj s partnerjem iz te države je malo pred hitro razvijajočim se mestom Džurong blizu Nankinga tako začel graditi tovarno letal in letališče ter večje stanovanjsko naselje s trgovskim centrom. Vrednost naložbe znaša več kot milijardo evrov, ajdovska družba bo dala 350 milijonov evrov.


Večina strank je izbiro junijskega datuma volitev pričakovala

V parlamentarnih strankah v večini spoštujejo odločitev predsednika republike Boruta Pahorja, ki je predčasne parlamentarne volitve razpisal za 3. junij, oziroma so to pričakovali. Kot pravijo, so na volitve, ki bodo blizu načrtovanih rednih pripravljeni, nekateri pa so poudarili, da mora državni zbor pred volitvami odločiti še o nekaj pomembnih vprašanjih.


VIDEO: Težave, s katerimi se soočajo mladi, zadevajo vse

Narod brez mladih nima prihodnosti. To so ugotavljali sodelujoči na nedavni javni tribuni Zbora za republiko. Kot pomembnejša področja, ki so težavna za mlade, so prepoznali šolski sistem ter razmere na trgu dela in na nepremičninskem trgu. Prepričani so, da bi ustrezno ukvarjanje s tem prineslo tudi politično participacijo mladih. Dodali so, da gre pravzaprav za vprašanja, ki zadevajo vse.


Profesor Justin Stanovnik praznuje 90 let življenja

Danes praznuje 90 let življenja profesor Justin Stanovnik. Rodil se je v kmečki družini kot deseti in obenem najmlajši otrok v Lesnem Brdu.


Novejše novice | Starejše novice