Ljubljana, petek, 22. september 2017, 22:48

Nežmah: Ravnodušnost države v primeru Magnine naložbe nevarna

Pogodba za Magnino naložbo v Hočah bo podpisana do začetka oktobra, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je s predstavniki avstrijsko-kanadske avtomobilske multinacionalke že dorekel večji del vsebine dokumenta. Da za projekt gradnje njene lakirnice v Sloveniji ni več ovir, je postalo jasno, ko so okoljske organizacije odstopile od napovedanih pritožb na okoljevarstveno soglasje. Publicista in sociologa Bernarda Nežmaha je to po eni strani presenetilo, po drugi je opozoril na številne pritiske.


Ženske iz štirih držav danes na pot za mir

Ob 500-letnici reformacije se danes v Sloveniji začenja »Romanje za pravičnost in mir«, ki je del programa Svetovnega sveta Cerkva. Namenjeno je ženskam od 18. do 28. leta starosti različnih krščanskih Cerkva in narodnosti. Med udeleženkami v Sloveniji bodo ženske iz Slovenije, Madžarske, Nemčije in Albanije.


Dragić potrdil slovo od reprezentance, Kokoškov ostaja z njo povezan

Slovenska košarkarska reprezentanca, ki je v nedeljo osvojila naslov evropskih prvakov, je sinoči v Ljubljani doživela izjemen sprejem, njeni predstavniki pa so danes stopili še pred medije. Najkoristnejši igralec prvenstva Goran Dragić je potrdil slovo od reprezentance, trener Igor Kokoškov pa poudarja, da ostaja povezan z izbrano vrsto, vendar ne v selektorski vlogi. Naši košarkarji se sicer v teh dneh vračajo nazaj v klube.


Država delavcem migrantom nezakonito pobrala za 4,6 milijona evrov dohodnine

Sindikat delavcev migrantov Slovenije poziva ministrstvo za finance, da v 30 dneh pripravi akcijski načrt v skladu s sodbo vrhovnega sodišča, vezano na problematiko zavezancev, ki so davčno napoved vložili na podlagi samoprijave.


Začenja se predčasno glasovanje na referendumu o drugem tiru

Začenja se predčasno glasovanje na referendumu o zakonu o drugem tiru, ki bo sicer v nedeljo. Volivci lahko svoj glas predčasno oddajo od danes do četrtka med 7. in 19. uro na sedežih okrajnih volilnih komisij.


Navijači dočakali zlate košarkarje v Ljubljani

Košarkarsko-navijaška zabava v prestolnici je doživela vrhunec. Zlati košarkarji, ki so se ob 19. urni vrnili v domovino z evropskega prvenstva v Turčiji, so uro kasneje prispeli na Kongresni trg v Ljubljani, kjer so jim številni navijači pripravili nepozaben sprejem.


Zver: Slovenska zunanja politika potrebuje zasuk z vzhoda nazaj k evroatlantskim integracijam

SDS je predstavila svoj predvolilni program na področju zunanjih zadev. Evropski poslanec in predsednik odbora za zunanje zadeve pri Strokovnem svetu SDS Milan Zver je opozoril, da se je sedanja slovenska zunanja politika odmaknila od evroatlantskih integracij in da je preveč proruska. Napovedal je tudi spremembe v nazivu zunanjega ministrstva. Za največjo strateško napako je označil arbitražni sporazum za določitev meje s Hrvaško.


V Pamečah obnavljajo romarsko cerkev sv. Ane

Pastoralna zveza župnij Slovenj Gradec in Mestna Občina Slovenj Gradec sta pred dnevi javnost in vernike seznanili s projektom obnove romarske cerkve sv. Ane v župniji Pameče. Kot je za naš radio povedal slovenjgraški župnik Simon Potnik, obnova simbolizira tudi skrb za družino, ki je v teh časih na veliki preizkušnji in katere zavetnica sta prav sv. Ana.


AUDIO: Potreben še kakšen čudež...

Včeraj smo obhajali nedeljo svetniških kandidatov. Osrednja slovesnost je potekala v Tržiču. Po ogledu filma o škofu Vovku z naslovom Goreči škof in sveti maši, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore, so postulatorji predstavili novosti v postopkih posameznih svetniških kandidatov.


Župnija Poljane nad Škofjo Loko je živa v srcih njenih župljanov

Župnija Poljane nad Škofjo Loko je včeraj pripravila osrednjo slovesnost ob svoji 600-letnici. Ljubljanski nadškof Stanislav Zore je ob tem blagoslovil tudi obnovitvena dela na župnijski cerkvi.


Novejše novice | Starejše novice