Ljubljana, petek, 22. september 2017, 22:48

Sveti oče o moči odpuščanja  

Za današnje opoldansko srečanje s papežem Frančiškom se je na Trgu sv. Petra v Vatikanu znova zbralo zelo veliko ljudi. Prisluhnili so njegovemu pozivu k medsebojnemu odpuščanju po meri Božjega srca, ki nam z neizmernim usmiljenjem odpušča naše grehe kakor hitro pokažemo že najmanjše znamenje obžalovanja.

 


Nedelja svetniških kandidatov tokrat v Tržiču

V župniji Tržič danes obhajajo nedeljo svetniških kandidatov ljubljanske metropolije – škofa Janeza Frančiška Gnidovca, nadškofa Antona Vovka, škofa Friderika Baraga, duhovnika Andreja Majcna SDB in profesorja Antona Strleta.


VIDEO: Slovenija se veseli s košarkarji, ki se na EP podajajo v boj za zlato

Slovenija ima medaljo na evropskem košarkaškem prvenstvu! Kakšnega leska bo, še ni znano, bo pa kolajna najmanj srebrna. Slovenska reprezentanca s selektorjem Igorjem Kokoškovom na čelu, je s pošteno igro in borbenostjo dokazala, da se lahko nesporno kosa z najboljšimi ekipami v Evropi. V Istanbulu so svoj delček v mozaik uspeha prispevali tudi navijači, ki že od vsega začetka zvesto podpirajo slovensko ekipo, ki na letošnjem prvenstvu še ni doživela poraza.


VIDEO: Slovenija se je poigrala s Španijo in se uvrstila v finale EP

Košarkarji Slovenije so se uvrstili v finale evropskega prvenstva. V Carigradu so premagali Španijo z 92:72 (25:19, 49:45, 73:57), v finalu v nedeljo ob 20.30 pa se bodo merili z zmagovalcem drugega polfinala med Srbijo in Rusijo.


Uspehi naših športnikov navdušujejo Slovenijo

V teh dneh nas razveseljujejo naši športniki. Tako slovenska košarkarska reprezentanca, ki bo nocoj ob 20.30 proti Špancem odigrala tekmo za uvrstitev v finale evropskega prvenstva, kot nogometaši Maribora, ki so včeraj v prvem krogu lige prvakov remizirali z Moskovskim Spartakom z 1 proti 1. O tem, kaj je ključno za ekipne uspehe in zakaj uspehi mobilizirajo tudi sicer speče navijače, je za Radio Ognjišče spregovoril športni psiholog dr. Matej Tušak.


Belgijski red kljubuje Vatikanu: Še naprej bodo omogočali evtanazijo.

Belgijski redovniki Kongregacije Bratov ljubezni bodo v 15-ih psihiatričnih bolnišnicah, ki jih upravljajo, še naprej omogočali evtanazijo, kljub temu, da jih je Vatikan pozval, naj s tem prenehajo. Redovniki bi morali do konca avgusta vrhovnemu predstojniku reda poslati podpisano pismo, v katerem bi potrdili svojo zavezanost cerkvenemu nauku. A je belgijska veja reda pred dvema dnevoma sporočila, da bodo še naprej izvajali evtanazijo. Vatikan se na to še ni odzval.


Papež si je v Kolumbiji privoščil kar nekaj kosov potice

Papeževe besede o spravi, ki jih je izrekel v Kolumbiji, so zelo aktualne tudi za razmere v Sloveniji. O tem je v pogovoru za naš radio spregovoril tajnik na nunciaturi v Kolumbiji, slovenski duhovnik dr. Matjaž Roter. Povprašali smo ga tudi o potici, ki sta ga za papeža spekli hči in tašča Marka Vombergarja, fotografa, ki je za katoliški portal Aleteio pokrival papežev obisk.


Kolar Celarčeva kljub kritikam ostaja na položaju

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je ob koncu 15-urne seje DZ uspešno prestala glasovanje o interpelaciji, ki so jo vložili poslanci SDS. Interpelacijo je podprlo 23 poslancev.


Islamska država svojo ideologijo širi preko družbenih omrežij

V oddaji Pogovor o smo tokrat gostili švicarskega ekonomista Phillipa Ehrenzellerja, ki kot posvečeni v Gibanju fokolarov že skoraj 20 let deluje na Bližnjem vzhodu. Najprej je živel v Egiptu, zatem pa v Jordaniji. Pogovarjali smo o posledicah Arabske pomladi, življenju kristjanov v teh trpečih deželah, vzrokih za vojno v Siriji in posledicah ideologije, ki jo širi Islamska država.


Narod, ki ima otroke, ima upanje

Papež Frančišek je pri današnji splošni avdienci strnil vtise s svojega 20. mednarodnega potovanja. V zvezi s 50-letno vojno med gverilci in vlado je dejal, da je hudič v Kolumbiji ustvaril delitve, a ni zmagal. Kolumbijce je označil za narod, ki je kljub velikemu trpljenju vesel. In ima otroke, kar mu daje upanje za prihodnost.


Novejše novice | Starejše novice