Ljubljana, petek, 22. september 2017, 22:38

Predsedniška tekma uradno odprta, podpise zbrala tudi Likovičeva in Popovič

Čez mesec dni bomo izbirali predsednika države, danes je stekla volilna kampanja. Še pred kratkim je kazalo, da bo v tekmo za ta položaj vstopilo rekordno število kandidatov, a zdaj je jasno, da bo pogoje izpolnila le peščica. Predsednici NSi Ljudmili Novak, kamniškemu županu Marjanu Šarcu ter ministrici za izobraževanje, znanost in šport Maji Makovec Brenčič, ki jim je to že uspelo, se je pridružil aktualni predsednik države Borut Pahor. Državna volilna komisija je potrdila njihove kandidature, v prihodnjih dneh pričakuje še nekaj vlog.


Kampanja pred referendumom o drugem tiru se izteka

V Sloveniji bomo v nedeljo odločali o usodi zakona o drugem tiru, ki ga je vlada pripravila kot podlago za izvedbo projekta. Kampanja se izteka, opolnoči bo nastopil volilni molk. Podporniki in nasprotniki referenduma tako lahko le še danes prepričujejo ljudi, kako glasovati. Kdo je bil uspešnejši, bo jasno že kmalu, ankete kažejo, da bo ključna udeležba.


Papež Frančišek ne bo nikoli pomilostil pedofilov

Papež Frančišek je zagotovil, da ne bo nikoli podpisal pomilostitve pedofilov. V današnjem nagovoru vatikanski Komisiji za zaščito mladoletnih je še priznal, da se je Cerkev problema spolnih zlorab zavedla pozno in posledično tudi reševanje problema prihaja pozno.


Vojak najbolj ve, kaj pomeni mir

Obhajamo mednarodni dan molitve za mir in slovenski dan Vojaškega vikariata. Nadškof Stanislav Zore je skupaj z evangeličanskim škofom Gezom Filo zjutraj blagoslovil kapelo v vojašnici na Vrhniki in tam daroval sveto mašo. Osrednja slovesnost ob dnevu vojaškega vikariata pa bo v nedeljo na Brezjah.


Papež: Kdor sanja, izboljšuje svet!

Papež Frančišek je današnjo splošno avdienco namenil vzgoji za upanje. Zlasti mlade je spodbudil, naj se ne bojijo sanjati, saj kdor sanja, izboljšuje svet.


Černač: Zakon o drugem tiru je unikum, treba ga je zavrniti

Pred referendumom o zakonu o drugem tiru, na katerega se bomo volivci podali v nedeljo, smo na Radiu Ognjišče pred mikrofon povabili nekdanjega ministra za infrastrukturo in prostor Zvoneta Černača. Spomnil je, da ima projekt zelo dolgo brado, od njegovih zametkov do zdaj je po njegovih besedah prišlo tudi do več sprememb.


Papež prenovil inštitut o družini

Papež Frančišek je s posebnim pismom Motu proprio prenovil Papeški teološki inštitut Janez Pavel II., ki bo tako razširil obseg delovanja na področju družine in sicer v luči spodbude Radost ljubezni.


Nadškof Zore čestital zlatim košarkarjem, uršulinke izobesile transparent, župnik v Gornjem Gradu zvonil

"Zahvaljujem se vam, ker ste nam ob vrhunskih predstavah ves čas pomagali do narodnega ponosa in do jasno izražene istovetnosti," je v voščilu zlatim košarkarjem zapisal nadškof Stanislav Zore.


Slovenci dolgo v noč slavili zlato medaljo naših košarkarjev

Slovenski košarkarji so s sinočnjo z zmago v finalni tekmi evropskega prvenstva proti Srbiji osvojili zlato kolajno. V Carigradu je tekmo spremljalo približno 7000 slovenskih navijačev, v domovini pa tako ali drugače praktično vsi, nekateri pred domačimi televizijskimi zasloni, drugi na prostem v večjih mestih, tretji pa v lokalih.


Slovenija evropski prvak!!!

Košarkarji Slovenije so evropski prvaki. V finalu eurobasketa v Carigradu so pred več kot 7000 Slovencev na tribunah premagali Srbijo s 93:85 (20:22, 56:47, 71:67). Kapetan Goran Dragić je bil izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva. V finalu je dosegel 35 točk.


Novejše novice | Starejše novice