Ljubljana, petek, 20. oktober 2017, 05:24

VIDEO in FOTO: Jubilejni 15. festival sodobne krščanske glasbe

Ob sedmih novih pesmih je letošnji Ritem srca prinesel tudi štiri pričevanja, ki jim je sicer izjemno razigrana množica mladih zbranih v športni dvorani Osnovne šole Alojzija Šuštarja v Šentvidu v tišini prisluhnila in jih nagradila z gromkim aplavzom. Obe vsebini so lepo povezale že uveljavljene pesmi sodobne krščanske glasbe, ki so zvenele v slavljenju Njega, po katerega dobroti smo doživeli tudi že 15. jubilejni festival.


Nocoj 15. Ritem srca. Prideš?

Radio Ognjišče pripravlja že 15. festival Ritem srca, ki tudi tokrat prinaša mladostno svežino, ustvarjalnost in upanje. K sodelovanju vsako leto povabimo glasbene ustvarjalce, ki jim je glasba mnogo več kot način zabave, pač pa je zanje pot do srca in možnost za prinašanje sporočila vere, upanja in ljubezni. V naši družbi v športni dvorani Osnovne šole Alojzija Šuštarja v Šentvidu v Ljubljani bodo nocoj, večinoma znanci preteklih festivalov.


V oddaji Pogovor o smo predstavili kandidate za predsednika države

Gostje današnje oddaje Pogovor o so bili kandidati za predsednika države Suzana Lara Krause, Angelca Likovič, Maja Makovec Brenčič, Boris Popovič, Andrej Šiško, Marjan Šarec, Borut Pahor, Ljudmila Novak in Romana Tomc. Zastavili smo jim dvanajst vprašanj, ki zadevajo krščanske in občečloveške vrednote ter aktualne družbenopolitične probleme. Nekaj odgovorov lahko preberete v nadaljevanju članka, celotni oddaji pa lahko prisluhnete s klikom na povezavo ob strani.


Svetovalnica: Beljenje debel za kasnejše spomladansko cvetenje

V Svetovalnici "Veselje in zdravje našega vrta" smo se ustavili pri sadnem drevju. Naš gost je bil strokovnjak na tem področju, Matjaž Maležič, ki je tudi vodja Sadne drevesnice Studenec.


Svetovalnica: Berite deklaracije o alergenih tudi na kozmetiki in detergentih

Tokratna Svetovalnica je bila zanimiva za vse tiste, ki imajo težave z alergijami. Teh je zadnje čase veliko, pojavljajo se tako zaradi hrane kot drugih dejavnikov, na katere včasih niti ne pomislimo; kozmetika, parfumi, kreme. Nekaj dejstev je razkrila dr. Marjana Peterman iz Zveze potrošnikov Slovenije.


Svetovalnica: Gobe, kokošja juha, cvrtje brez drobtin

Gobja sezona je v polnem teku, tako se na mizi skoraj vsak dan znajdejo tudi gobje jedi. Tudi o njih smo govorili v današnji Svetovalnici, ko je gostovala sestra Nikolina.


Ernest Petrič v „Pogovoru o“ o arbitraži in drugih aktualnih vprašanjih

V zadnjem pogovoru o smo gostili raziskovalca, politika, diplomata, ustavnega sodnika, danes pa člana Komisije za mednarodno pravo pri Združenih narodih prof. dr. Ernesta Petriča. Med drugim je spregovoril o arbitražni razsodbi o meji Slovenije s Hrvaško. Kritičen je bil do izbire slovenskega nacionalnega arbitra. Prepričan je, da smo zamudili zgodovinsko priložnost za ureditev največej ovire v naših medsebojnih odnosih in da se moramo zdaj zadeve lotiti z resnim razmislekom. Spregovoril je tudi o različnih področjih svojega delovanja in se dotaknil treh knjig, na katere je najbolj ponosen, gre za dela o majšinski problematiki, o pravici narodov do samoodločbe in o diplomaciji. Dotaknil se je trenutnega stanja v naši državi in narodu ter nakazal, kaj bi bilo potrebno storiti, da bi se Slovenija vrnila med države, ki so lahko zgled in spodbuda drugim.


Nadškof Turnšek na Brezjah o moči Marijinega imena

God rožnovenske Matere Božje smo v soboto zvečer pri Mariji Pomagaj na Brezjah slovesno praznovali s sveto mašo ter molitvijo vseh štirih delov rožnega venca, ki smo ga molili tudi nekateri sodelavci Radia Ognjišče.


Soria Natural - Naravna medicina

Svet v zadnjih dneh budno opazuje dogajanje ob katalonskem osamosvajanju. Ob tem lahko hitro prezremo ostale zgodbe, ki jih prav tako pišejo tamkajšnji ljudje. Med temi je izjemna in navdušujoča zgodba Antonia Estebana iz Sorie v Španiji, kjer že več desetletij vodi podjetje Soria Natural za proizvodnjo izdelkov iz zdravilnih rastlin. 


Pred nami je 15. Ritem srca

V športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja v Šentvidu v Ljubljani se bo v četrtek, 12. oktobra ob 19.30, začel festival Ritem srca, 15. po vrsti. Tudi letošnji prinaša novo slovensko sodobno krščansko glasbo, hkrati pa bo večer, kot je že v navadi, zaokrožil slavilni koncert.


Novejše novice | Starejše novice