Ljubljana, ponedeljek, 22. julij 2019, 11:50

Undivided – neločljivi od Boga, glasbe in prijateljstva

0:00
0:00
Skupina Undivided
Foto © Rok Mihevc

Na Radiu Ognjišče smo gostili skupino Undivided, ki je postregla z odličnim koncertom. Skupina prepeva v različnih glasbenih slogih, v Petkovem večeru pa smo prisluhnili predvsem gospelu.

Undivided je a cappella skupina šestih članov iz Kube, Venezuele in Dominikanske republike. Prav ime skupine – neločljivi – označuje ljubezen do Boga, kar je skupno vsem. »Skupna nam je tudi strast do a cappella glasbe in jezik – španščina.«

Skupina je bila ustanovljena marca 2011, s prvimi vajami so začeli v cerkvi. »Najprej smo se hoteli naučiti dve pesmi, a ko smo se slišali in ugotovili, kako dobro zvenimo, smo hoteli še več. Začutili smo dobro kemijo med nami in postali smo dobri prijatelji. Naučili smo se vedno več pesmi, hkrati pa smo zapustili druge skupine v katerih smo bili in se posvetili le tej.« Njihovi prvi nastopi so bili v cerkvah, ko pa so začutili, da lahko v petje vnašajo tudi ritme drugih zvrsti, npr. latino, salsa, so jih začeli vabiti tudi na drugačne dogodke.

Izdali so že šest albumov in prejeli kar nekaj nagrad strokovnih žirij. »Prejemanje nagrad nam pomeni potrditev našega dela in glasbenega ustvarjanja. Je tudi način, da pridemo do krajev, kjer morda Jezusa in evangelija še ne poznajo. Prvič, ko smo prišli v Evropo smo bili presenečeni, ker so cerkve tukaj drugačne od naših v ZDA. Vaše so bolj odprte do kateregakoli človeka.« Skupina Undivided rada stopi v stik z občinstvom, tako med koncertom, kot po njem.

Prisluhnite celotnemu koncertu!


Ne spreglejte: