Ljubljana, sreda, 25. april 2018, 20:07

Rumeno-bele novice: Kdaj se Frančišku cedijo sline?

Papež na kosilu s sobrati
Foto © Facebook Antonio Spadaro

Ob torkih v jutranjem programu objavimo rumeno-bele novice, ki so ime dobile po barvah vatikanske zastave. Nedavno se je veliko govorilo o potici in prehranjevalnih navadah Trumpa. Zato smo pobrskali, kaj najraje je papež oziroma kaj pogreša v Vatikanu.

Potico mu vsake toliko časa prinesejo slovenski gostje. Tipičen južnoameriški čaj mate ima tudi na razpolago. Takšne zadeve ni problema uvoziti, za kakšno pokvarljivo hrano pa je to problem.

Eden od njegovih bogoslužnih ceremonierjev, Argentinec Guillermo Karcher, ki Frančiška vsak dan seznanja z novicami iz Argentine, je pred tremi leti za televizijsko agencijo Romereports povedal, da papež pogreša znamenite vrste argentinskega mesa (asado, meso na žaru).

Italijanska revija Moj papež, ki jo izdaja založba Mondadori, še piše, da ima papež rad piščanca, zelenjavo in sadje. Osebni zdravnik mu je tudi svetoval, naj pije manj mastno mleko. Revija še omenja, da je iz Argentine prinesel navado, da za zajtrk poje malce sveže skute. Prinesejo pa jo iz papeških kmetij v CastelGandolfu. Ima pa rad tudi empanade (ima obliko polmeseca, napolnjen z mesom, pečen ali ocvrt).

Sladice

Dulce de leche – karamelni namaz oziroma karamelizirana krema iz mleka in sladkorja. V Argentini se uporablja podobno kot pri nas npr. nutella. Ob papeževem obisku v Genovi 27. maja so imele vse sladolednice sladoled s tem okusom.


Ne spreglejte: