Ljubljana, nedelja, 27. maj 2018, 07:29

Na avstrijskem Koroškem Dolga noč cerkva

Dolga noč cerkva
Foto © Nedelja.at

Nocoj bo več kot sto cerkva na Koroškem ob neobičajnem času odprlo svoja vrata in nudilo priložnost za poglobitev vere in osebni odnos do Jezusa Kristusa.

Kot na svoji spletni strani navaja katoliški tednik krške škofije Nedelja, bo ponudba raznolika kot so raznolike župnijske skupnosti, ki jo pripravljajo. Vsi si želijo, da se ljudje podajo na pot, doživijo skupnost, se predajo tišini sakralnih prostorov in se srečajo z božjo besedo.

»Noč in tema sta v krščanstvu izgubila strah. Občutek strahu, ki nas prevzema ob nočni uri, se je z Jezusovim vstajenjem spremenil v veselje. Od takrat prepevajo ljudje v velikonočnem veselju o »srečni noči«, ki je našla velikega odrešenika. Od tiste noči, ko smo prejeli obljubo življenja, lahko celo ob pojemajoči dnevni svetlobi zaznamo živahnost, polnost in veselje nad življenjem in v navdušenosti živimo našo vero,« je v pozdrav dolgi noči cerkva zapisal krški škof Alois Schwarz.

Župnijske skupnosti v oddaljenih dolinah in mestne župnije po vsem Koroškem bodo vrata cerkva odprle okrog 18. ure in večerne ure bodo napolnjene z molitvijo, pesmijo in odkrivanjem skritih zakladov.

Program v župniji Pliberk

  • ob 17. uri srečanje v Nonči vasi, otroški spored pobožnost in pešpot v Pliberk
  • ob 18.30 v evangeličanski cerkvi ob 500-letnici reformacije z župnikom Igorjem Vukanom in dekanom Ivanom Olipom
  • ob 19.30 koncert cerkvenega zbora Gorotan iz Šmihela pod vodstvom Alberta Krajgerja
  • ob 20. uri vodstvo po farni cerkvi in meditacija z dekanom Ivanom Olipom
  • ob 20.15 klasična glasba Veronika Gerdey, klavir; Verena Jamer, prečna flavta; Alexandra Petscharnig violončelo, in nemški cerkveni zbor
  • ob 20.45 skupina Petzenquintett pod vodstvom Norberta Haimburgerja
  • ob 21.10 romantične melodije
  • ob 21.30 zaključek in blagoslov nato pred cerkvijo pokušnja mašnih vin

program v drugih župnijah


Ne spreglejte: