Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Na Zaplazu vseslovensko letno srečanje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu

Cerkev na Slovenskem | 23.06.2017, 12:49 Marta Jerebič

Obhajamo praznik Srca Jezusovega. Po svetu, pa tudi v Sloveniji, je Srcu Jezusovemu posvečenih veliko cerkva in kapel. Tako je pri nas danes slovesno v ljubljanski cerkvi Srca Jezusovega na Taboru, v Drežnici, Veliki Polani, Vrtojbi, Brežicah, na Rakeku in Žabljeku pri Slovenski Bistrici. Dan po prazniku Srca Jezusovega obhajamo praznik Marijinega brezmadežnega srca. Tako v teh dneh potekajo slovesnosti v čast Srcu Jezusovemu in Srcu Marijinemu. Osrednja takšna slovesnost pri nas bo jutri dopoldne v Marijinem svetišču na Zaplazu, kjer bo vseslovensko letno srečanje posvečenih obema Srcema. Sveto mašo bo daroval novomeški škof Andrej Glavan.

Odbor za posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu letna srečanja pripravlja že od leta 1998. Tokrat je bilo svetišče na Zaplazu izbrano zaradi 100-letnice posvetitve tamkajšnje cerkve in 100-letnice fatimskih prikazovanj.

Molitvi rožnega venca bo sledila sveta maša, med katero bo posvetitvena molitev. Popoldne je na programu igra o fatimskih dogodkih in pričevanjski del.

Letos naše družine obiskuje mali kip Marije romarice iz Fatime. To je priložnost, da se naše družine posvetijo njenemu Srcu, če so se na posvetitev pripravljale, ali obnovijo posvetitev, če so že posvečene, in da bi oživile družinsko molitev, ki je usahnila že v mnogih družinah.

Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...