Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Predsednica NSi Ljudmila Novak (foto: Arhiv NSi)
Predsednica NSi Ljudmila Novak | (foto: Arhiv NSi)

Novakova na taboru stranke: NSi ima rešitve za izzive Slovenije

Slovenija | 18.06.2017, 17:09 Andrej Šinko

V Žireh je potekal tradicionalni tabor Nove Slovenije, ki se ga je udeležilo več kot 3000 članov in simpatizerjev stranke. Predsednica NSi Ljudmila Novak je v nagovoru opozorila na težave s katerimi se sooča Slovenija, in poudarila, da imajo v stranki rešitve za te izzive.

Novakova je dejala, da danes mnogi dvomijo v državo. Tudi njo žalostijo novice o kriminalu, korupciji, pranju denarja in slabih odnosih. »Takšne Slovenije nismo sanjali,« je opomnila in dodala, da si takšno državo želijo le pohlepni ljudje in koristolovci, ki jim nič ni sveto. Dotaknila se je tudi aktualnih dogodkov v zvezi z o iranskim pranju denarja v NLB. »Pod krinko nacionalnega interesa se ropajo državna podjetja, zdravstvene ustanove in banke. Celo več – na dan prihajajo neverjetne zgodbe o pranju denarja v državni banki. Pristojni pa ne vedo nič za to. Očitno v tujini o spornih transakcijah v naši banki vedo več kot mi,« je dejala predsednica NSi in dodala: »Slovenija mora biti država, v kateri bodo lumpi sedeli v zaporih, pošteni ljudje pa bodo dobro živeli!«

NSi ima rešitve za boljšo in bolj pravično Slovenijo, je poudarila predsednica stranke. Kot je opomnila, kozmetični popravki niso dovolj, zato bodo v NSi naredili vse, da bi Slovenija zmogla odločnejše korake v smeri reform. Njihova smer je Slovenija, na katero bomo spet lahko ponosni, je dejala in dodala: »Med vsemi strankami imamo najboljši program. Imamo pa tudi izjemen kadrovski potencial. Sposobne, strokovne in izkušene posameznike, ki so pripravljeni voditi katerikoli resor. Imamo vizijo in vemo, kaj Slovenija potrebuje.« Ob tem je dejala še, da je njihov cilj, da na prihajajočih parlamentarnih volitvah presežejo 10 odstotkov in bodo tretja najmočnejša stranka. S tem pa tudi jeziček na tehtnici za sestavljanje vlade.

Novakova je spregovorila tudi o jesenskih predsedniških volitvah. Poudarila je, da ne smejo postati komedija oziroma šov, kar se nakazuje te dni. Zato bo njihova stranka nastopila s svojim kandidatom. Vodja poslanske skupine Matej Tonin je sicer pojasnil, da sta v stranki kandidata Novakova in poslanec Jožef Horvat.

Peterle spomnil na Mocka in Kohla

Ob Novakovi so na današnjem srečanju na kratko spregovorili tudi drugi poslanci NSi in evropski poslanec Lojze Peterle, ki se je v nagovoru spomnil nedavno preminulih nekdanjega avstrijskega zunanjega ministra Aloisa Mocka in nekdanjega nemškega kanclerja Helmuta Kohla. Kot je poudaril, sta oba v prvi vrsti mislila na Evropo, ne le na svojo državo. Tako si tudi Peterle danes želi Evrope, ki bi bila pozorna tudi na druge.

Tabor je sicer namenjen bil namenjen predvsem druženju članov in simpatizerjev stranke. Za zabavo so poskrbeli ansambel Veseli svatje, Pihalna godba Alpina, Moški pevski zbor Alpina, Moravška Mara in ljudske pevke, Joškova banda in Francetovi orgličarji.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...