Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Svetišče Marije Pomagaj obiskal predsednik portugalskega parlamenta Rodrigues

| 17.06.2017, 16:14 Andrej Šinko

Svetišče Marije Pomagaj je obiskal predsednik parlamenta Portugalske republike Eudardo Ferra Rodrigues, ki se je v preteklih dneh mudil na uradnem obisku v Republiki Sloveniji. Po srečanju s političnim vrhom je obiskal narodno svetišče, kjer sta ga sprejela dr. p. Robert Bahčič, rektor brezjanske bazilike ter dr. Andreja Eržen Firšt, vodja Romarskega urada Brezje.

Predstavila sta mu svetišče, zgodovino nastanka bazilike ter seveda pomen milostne podobe Marije Pomagaj za slovenski narod. Pred Marijo Pomagaj se je Rodrigues vpisal v knjigo častnih gostov, p. Bahčič pa mu je v zahvalo za obisk na Brezjah poklonil jubilejni rožni venec. Po ogledu bazilike si je visoki gost ogledal še Muzej jaslic, nad katerim je izrazil veliko navdušenje.

Obisk bazilike Marije Pomagaj je bil zadnja postaja v programu uradnega obiska predsednika portugalskega parlamenta. Ob obisku Slovenije je izrazil navdušenje nad našo deželo, nad čudovito hrano in zelo prijaznimi ljudmi. Gostitelji v svetišču so mu na koncu zaželeli srečno pot, z blagoslovom Marije Pomagaj. Ob njegovem obisku pa so začutili tudi veliko razsežnost pomena Marije Pomagaj, ne samo za slovenski narod, ampak tudi širše.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...