Ljubljana, sobota, 23. junij 2018, 04:51

Svetišče Marije Pomagaj obiskal predsednik portugalskega parlamenta Rodrigues

Obisk predsednika portugalskega parlamenta
Foto © www.marija.si

Svetišče Marije Pomagaj je obiskal predsednik parlamenta Portugalske republike Eudardo Ferra Rodrigues, ki se je v preteklih dneh mudil na uradnem obisku v Republiki Sloveniji. Po srečanju s političnim vrhom je obiskal narodno svetišče, kjer sta ga sprejela dr. p. Robert Bahčič, rektor brezjanske bazilike ter dr. Andreja Eržen Firšt, vodja Romarskega urada Brezje.

Predstavila sta mu svetišče, zgodovino nastanka bazilike ter seveda pomen milostne podobe Marije Pomagaj za slovenski narod. Pred Marijo Pomagaj se je Rodrigues vpisal v knjigo častnih gostov, p. Bahčič pa mu je v zahvalo za obisk na Brezjah poklonil jubilejni rožni venec. Po ogledu bazilike si je visoki gost ogledal še Muzej jaslic, nad katerim je izrazil veliko navdušenje.

Obisk bazilike Marije Pomagaj je bil zadnja postaja v programu uradnega obiska predsednika portugalskega parlamenta. Ob obisku Slovenije je izrazil navdušenje nad našo deželo, nad čudovito hrano in zelo prijaznimi ljudmi. Gostitelji v svetišču so mu na koncu zaželeli srečno pot, z blagoslovom Marije Pomagaj. Ob njegovem obisku pa so začutili tudi veliko razsežnost pomena Marije Pomagaj, ne samo za slovenski narod, ampak tudi širše.


Ne spreglejte: