Ljubljana, sobota, 26. maj 2018, 10:18

Molitvena devetdnevnica za domovino: Premagajmo brezbrižnost!

0:00
0:00
Slovenska zastava
Foto © ARO

"Naša želja je, da bi preko molitve začutili, kaj je naša poklicanost."

Iniciativna skupina za molitev in post za domovino pred praznikom državnosti letos že sedmo leto zapored pripravlja molitveno devetnevnico, ki jo začenjamo danes, in pa 24 urno neprekinjeno molitev in post iz 22. na 23. junij. Sklenili ju bodo s sveto mašo, ki jo bo v ljubljanski stolnici daroval nadškof Stanislav Zore.

V pripravi na dan državnosti letos premišljujemo na temo: Premagajmo brezbrižnost, ali še bolje: Ne sedi križem rok! O tem, zakaj so izbrali takšno geslo pa članica iniciativne skupine molitve in posta za domovino Mateja Maček: »V tem času, ko je opaziti apatijo in neko brezvoljnost, se nam je zdelo to kar primerno geslo; da kristjani tudi preko molitve in posta vstopamo aktivno v dogajanje in da ne sedimo križem rok

V petek, 23. junija, bo ljubljanski nadškof Stanislav Zore daroval sveto mašo za domovino. Pred tem pa bo 24 ur potekala molitvena veriga, h kateri so po besedah Mačkove povabljeni tudi tisti, ki sicer ne morejo priti v stolnico, pa lahko od doma sodelujejo zraven. »Ta klic k sodelovanju je povabilo prav vsakemu, da doda majhen košček v temu mozaiku, v tem molitvenem šopku, ki ga pravzaprav želimo poklonit naši državi ob njenem rojstnem dnevu.«

V molitveno verigo se bodo vključila različna katoliška gibanja in združenja, lahko pa se prijavite tudi na spletni strani nasadomovina.si in si izberete svoj termin molitve.

»Naša želja je, da bi preko molitve prosili seveda najprej blagoslova za domovino, pa tudi, da bi preko molitve začutili, kaj je naša poklicanost, kaj je tisto, kar lahko naredimo, in da bi dejansko, z Božjo pomočjo, naredili vse, kar je v naši moči«, še dodaja Mateja Maček. Dodajmo še to, da bo jutri, ob 18.30 v mariborski stolnici maša za domovino.

Letošnja pobuda molitve in posta za domovino
Letošnja pobuda molitve in posta za domovino


Ne spreglejte: