Ljubljana, sobota, 26. maj 2018, 10:18

KatStik: Osem porok v dveh letih delovanja!

katStik.si
Foto © katStik.si

"KatStik še naprej želi biti mesto srečanja in upanje za vse, ki iščejo osebo, s katero bi preživeli preostanek svojih dni."

KatStik, prvi katoliški portal za samske v Sloveniji, ki je svoja virtualna vrata odprl na današnji praznik sv. Antona Padovanskega, danes obeležuje svojo drugo obletnico. Do danes se je preko portala poročilo že 5 parov, do konca leta se obetajo še vsaj 3 poroke, več kot 90 članov pa je sporočilo, da so našli svojo ljubezen.

K sami ustanovitvi je botrovala potreba samskih katolikov, ki so si želeli razširiti svoj krog poznanstva, se povezati z drugimi samskimi, s katerim bi lahko delili svojo vero in vrednote.

V tem času se je na spletno stran vpisalo nekaj čez 3.000 uporabnikov. Člani lahko navezujejo stike znotraj svoje države, omogočeno pa jim je tudi, da spoznavajo samske, ki so del mednarodne mreže katoliških portalov za samske.

KatStik je po naših podatkih do danes »poročil« že 5 parov, do konca leta se obetajo še vsaj 3 poroke, več kot 90 članov pa nam je sporočilo, da so našli svojo ljubezen.

Tukaj je nekaj njihovim odzivov: »Katstik je res super! Tudi midva sva se gor spoznala in se letos obeta poroka.«

»Občutek imava, kot da bi Bog ustvaril katStik le za naju, saj je videl, da se drugače nikakor ne bova našla.«

»Neizmerno sem vam hvaležna za vaš portal, za vse, kar nudi, hvaležna sem za vse molitve drugih ljudi zame in za mojo pot, Bog je res vsemogočen!«

»Bogu sva hvaležna, da je najini poti združil, hvaležna pa sva tudi vam, da ste nama z obstojem vašega portala omogočili se spoznati in izvršiti ta Božji načrt.«

Portal katStik svoje delo širi tudi izven interneta. Do sedaj je dvakrat zaporedoma na Štajerskem izpeljal srečanje v živo na katerega se je vsakič odzvalo približno 60 samskih. Med lanskimi jesenskimi počitnicami pa je kar cel avtobus popeljal na dvodnevno romanje v Padovo. Samski na katStiku so tudi proaktivni in radi organizirajo dogodke v lastni režiji: pohode v naravo, povabila na lokalne dogodke, romanja. Letos poleti se tudi organizira enotedensko romanje v Medjugorje.

»KatStik še naprej želi biti mesto srečanja in upanje za vse, ki iščejo osebo, s katero bi preživeli preostanek svojih dni«, pravi njegova ustanoviteljica Mojca Belcl Magdič.


Ne spreglejte: