Ljubljana, sobota, 26. maj 2018, 10:18

Tino Mamič še z drugim mandatom v Združenju novinarjev in publicistov

Tino Mamić
Foto © ARO

Združenje novinarjev in publicistov je na svojem rednem občnem zboru volilo vodstvo. Za predsednika je bil ponovno izvoljen Tino Mamić, za podpredsednika pa Matevž Tomšič. Kot je povedal Mamič se bo v drugem mandatu še naprej zavzemal za demokratične vrednote in svobodo medijev, ki je v naši državi okrnjena.

"Počaščen sem, da sem dobil soglasno podporo vseh prisotnih članov. Posebej, ker je delo ZNP sad večje skupine zavzetih članov, kjer je predsednik samo del tima. Zato bi se rad članom za njih požrtvovalno delo na tem mestu zahvalil. Posebej, ZNP uredniki večine medijev gledajo sovražno in se zato mnogi novinarji še vedno boje včlaniti vanj. Biti član ZNP je danes pogumno dejanje," je poudaril Mamić, ki se je zahvalil tudi soprogi, ki ga skupaj z otroki vedno podpira in mu stoji ob strani.

"V drugem mandatu se bom še naprej zavzemal za demokratične vrednote in svobodo medijev, ki je v naši državi okrnjena. Ravno zato je namreč naše združenje nastalo, saj je vmešavanje dotedanjega edinega novinarskega društva v politiko preseglo vse mere dobrega okusa. Tudi danes so dominantni mediji največja cokla razvoja slovenskega gospodarstva in slovenske družbe. Sprega med mediji in levičarsko politiko in kršenje novinarskega kodeksa je vzrok za padec zaupanja javnosti v medije. Posledice pa so vidne tudi v padanju naklad, odpuščanjih novinarjev in povečevanju števila prekarnih novinarjev. Zato bo ZNP še naprej zahtevalo spoštovanje ustavno zagotovljene pravice do medijske svobode," poudarja Mamić.

Vir: ZNP

 


Ne spreglejte: