Ljubljana, torek, 17. julij 2018, 11:48

Marko Juhant: Dvaindvajset bogatašev se »poja« za žogo

»Tudi nogomet ima svojo lepoto in razvoj, da ne bo pomote«, je zatrdil v sobotnem pogovoru Marko Juhant, specialni pedagog, ki ga vsak drugi mesec povabimo v oddajo »Za življenje, za danes in jutri«. Poštena igra je ena od svetlih točk športa. Mnogo otrok, mladih pa v športu žal prepozna le uspešnost, bogastvo, slavo. Dolgoletno vztrajno vlaganje, odrekanje, vsakodnevni trening, garaštvo, poslušnost in podobno, pa so stvari, ki jim otroci ne posvečajo svoje pozornosti in se jih morda premalo zavedo v svetu športa. So pa ključne.


45. srečanje PRO-jevcev 5. avgusta 2018

Letošnje srečanje prijateljev in poslušalcev Radia Ognjišče bo v Ljutomeru v nedeljo, 5. avgusta. V svojo sredo nas je povabila župnija Ljutomer v sodelovanju z občino Ljutomer in županjo mag. Olgo Karba. V Ljutomeru se bodo 5. avgusta spomnili 150-letnice prvega slovenskega tabora, ki je bil 9. avgusta 1868. Za srečanje smo organizirali avtobusni prevoz iz Kranja, Mengša, Ljubljane in Celja. Za prijavo pokličite tajništvo 01 512 11 26.


Čas piknikov: Če se čevapčič skrči, so v njem nadomestki mesa in voda

Poletje je priložnost za piknike, ki je za mnoge priljubljena dejavnost konec tedna, zato smo v Svetovalnico povabili strokovnjaka na tem področju, Nika Peneziča iz podjetja Ave.


Ivo Mojzer: Sem deček mariborskih ulic, ki je z glasbo in zaradi nje prepotoval svet

Med slovenske glasbene legende gotovo sodi Mariboru predan svetovljan Ivo Mojzer, ki smo ga povabili v oddajo Naš gost. Morda večina ne ve, da je najprej dosegel mednarodni uspeh kot glasbenik, predvsem kot bobnar, šele potem je postal znan kot pevec številnih zimzelenih skladb vrhunskih slovenskih ustvarjalcev.


Žal se tudi v času, ko so vseh polna usta demokracije, hoče teptati Jezusovo ime

V mesecu juliju lahko vsak večer, od ponedeljka do petka, prisluhnete sveti maši iz radijske kapele sv. Matere Terezije in sv. p. Pija. Prvi teden je svete maše daroval lurški kaplan Miro Šlibar, v tem tednu pa glavni urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak.


Vabljeni na kratek oddih in srečanje PRO na začetku avgusta

V zdraviliškem in počitniškem naselju Radencih smo se imeli januarja tako fletno (zbralo se nas je neverjetnih 450!!!), da smo rekli, da bi prijeten "vikend paket" ponovili tudi poleti in ga povezali s srečanjem PRO, ki bo v Ljutomeru 5. avgusta.


Ali se res prepirava zaradi denarja, spolnosti, vzgoje...?

Medsebojnim odnosom posvečamo vse več pozornosti, tako v medijih kot v zasebnem življenju. Vedno bolj je v našo zavest zasidrano prepričanje, da za odnos danes ni več dovolj zgolj to, da se imata dva rada, da se poročita in imata otroke.


Bliža se Panama 2019

Počitnice prinesejo tudi željo po morskem oddihu, kogar ob tem navdušuje tudi druženje z odprtimi ljudmi, življenje v skupnosti in duhovno poglabljanje, je zanj pravi naslov počitniški dom na otoku sredi Dalmacije, na Kaprijah, kamor vse poletje, v organizaciji Skupnosti katoliške mladine, prihajajo skupine različnih starosti.


Pogovor o: Problematika slovenske demografije

Tokratni »Pogovor o« smo namenili pogovoru o demografiji in rodnosti. S sogovorniki v studiu, delček pa tudi s posnetki prispevkov nedavnega strokovnega posveta na to temo v Državnem svetu, smo skušali podrobneje približati vzroke za upadanje števila Slovenk in Slovencev, trenutne razmere ter predloge za možne rešitve za dvig rodnosti.


Če veliko blebetaš, še ne pomeni, da moliš

O najpopolnejši molitvi smo govorili v julijski oddaji »Globine« s p. Damjanom Rističem. O molitvi, ki nas jo je naučil Jezus, da bomo v korist Bogu. Na novo smo osvetlili molitev »Oče naš«, ki jo zna vsak kristjan.


Novejše novice | Starejše novice