Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Papež med obiskom bolnišnice Gaslini (foto: Radio Vatikan)
Papež med obiskom bolnišnice Gaslini

Papež v pediatrični bolnišnici: Kdor bolnim služi z ljubeznijo, služi Jezusu

Svet | 27.05.2017, 17:04 Marjana Debevec

Popoldne je papež najprej obiskal otroško bolnišnico. Zatrdil je, da je trpljenje otrok najtežje sprejeti. Zato je želel biti blizu tem otrokom in njihovim domačim.

»Pogosto si postavljam vprašanje: Zakaj trpijo otroci? In ne najdem odgovora. Gledam le križanega in se ustavim ob Njem,« je zbranim dejal sveti oče.

Zahvalil se je vsem, ki delujejo v omenjeni bolnišnici in poudaril, da mali bolniki potrebujejo njihovo materinsko in očetovsko skrb. Spomnil je, da je bolnišnica pred 80. leti nastala kot dejanje ljubezni s strani nekega senatorja, potem ko je umrla njegova hčerka. Za ustanovitev bolnišnice je namreč daroval vse svoje bogastvo in dobrine, tudi svoj dom. Zato bolnišnica ostaja simbol velikodušnosti in solidarnosti.

Njen ustanovitelj je zapisal, da naj vodilo bolnišnice vedno ostane katoliška vera. »Vemo, da vera deluje predvsem preko ljubezni; brez nje pa je mrtva. Zato vas vabim, da vaše delikatno delo opravljate spodbujeni z ljubeznijo.« Kot dobri Samarijan naj bi bili pozorni na potrebe njihovih malih bolnikov.

»Kdor bolnim služi z ljubeznijo, služi Jezusu, ki nam odpira vrata v nebesa«, je zatrdil sveti oče in zaželel, da bi bolnišnica še naprej ostala zvesta svoji poklicanosti.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...