Ljubljana, petek, 23. junij 2017, 15:55

Slovenska pristava zaživela

Marijin mesec maj je minil in že smo v juniju. Letošnji maj je bil kar pretežno deževen in kar hladan, le zadnje dni nas je presenetilo sonce in nas malce ogrelo.


Rojaki iz ZDA za vrnitev Baragovega semenišča

Objavljamo izjavo Baragove zveze iz ZDA v zvezi z vračanjem oz. denacionalizacijo Baragovega semenišča v Ljubljani, ki jo ovira župan mestne občine Ljubljana Zoran Janković.


V Vipolžah poslovna konferenca USZS

V vili Vipolže v Goriških Brdih je v sredo, 31. maja 2017, potekala 9. poslovna konferenca »Slovenska podjetnost kroži prek meja«. Organizira jih Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.


Ohraniti korenine slovenstva v Argentini

Društvo »Zedinjena Slovenija« iz Buenos Airesa je na nedavnem občnem zboru izvolilo nov odbor za naslednje dveletno obdobje. Predsednik krovne organizacije naših izseljencev v Argentini ostaja Jure Komar. V pogovoru za naš radio je povedal, da so med načrti prenova tednika Svobodna Slovenija, ureditev arhiva slovenske skupnosti in podpora novih generacij.


Rojaki na Švedskem veseli svojega kardinala

Novica o imenovanju škofa Andersa Arboreliusa za kardinala je presenetila tudi slovenske rojake na Švedskem. Z velikim veseljem pozdravljajo to papeževo odločitev in se spominjajo srečanja z njim leta 2014 na binkoštnem srečanju v Vadsteni.


Novice iz Stuttgarta

Rojaki iz Stuttgarta so mesec maj začeli s tradicionalnim prvomajskim srečanjem na Michaelsbergu, ob praznovanju materinskega dne so imeli tudi prvo sveto obhajilo.


Novice iz Melbourna

Jesensko megleni in precej mrzli pozdrav v novi dan! Samo še dva tedna in že se bomo srečali z zimskimi turobnimi tedni in tremi meseci posedanja okrog peči. Narava pa končno ne počiva, že se odpirajo cvetovi kamelij, sicer ne bo dolgo, ko se bodo bahala v rumenih barvah “wattle” drevesa vseh sort! Po višjih legah in planinah so snežinke že pobelile vrhove, za daljša smučarska uživanja se prično sredi junija in vse tja do konca avgusta.


Jutri bo večer slovenskih krščanskih izročil

Vsi Slovenci in Slovenke, doma in po svetu smo povabljeni, da 23. maja zvečer pred podobo brezjanske Matere Božje, ki je Kraljica Slovencev, praznujemo večer slovenskih izročil.


Novice iz Clevelanda

Preteklo nedeljo je bila slovesna vsefarna sveta maša ob desetih v cerkvi svetega Vida, med katero je maševal Greg Neuzil in obhajal 50-letnico mašništva.


Zamejci vabljeni na malonogometno prvenstvo

Malonogometno združenje Slovenije vabi nogometne ekipe iz zamejstva, da se udeležijo 6. državnega malonogometnega prvenstva Slovenije za rekreativce Za Prvaka Slovenije, ki bo 3. junija 2017 v Piranu. Pogovarjali smo se z Andrejem Manfredo.


Novejše novice | Starejše novice