Ljubljana, sobota, 26. maj 2018, 10:21

Glasovi otrok ganejo vsako srce

Mladi pevci
Foto © kkz.at

Krščanska kulturna zveza iz Celovca vsako pomlad prireja srečanje otroških in mladinskih zborov, kjer se obiskovalci lahko prepričajo o raznolikem in bogato razvejanem delovanju mladih na pevskem področju. Prvo srečanje je bilo v Železni Kapli, drugo bo to nedeljo v bližini Hodiš.

V nedeljo, 23. aprila 2017, je dvorano v Železni Kapli napolnilo veliko obiskovalcev. Krščanska kulturna zveza, fara Železna Kapla in SPD Zarja so vabili na prvo Srečanje otroških in mladinskih zborov v tem letu.

12 skupin in zborov - več kot 300 otrok - je sodelovalo in s svojim petjem navdušilo občinstvo.

Srečanje pevskih zborov 1
Srečanje pevskih zborov 1

Ker je bila dvorana v Železni Kapli premajhna za tako množico obiskovalcev, so organizatorji zunaj postavili prireditveni šotor, kamor so v živo prenašali koncert.

Nastopili so: Srčki & Sweethearts SPD Srce, Dobrla vas, otroški zbori Rožce (Šentjakob v Rožu), Trtinos (Žitara vas), Živ Žav (Globasnica), ŽK (Železna Kapla), Mohorjeve ljudske šole (Celovec), SPD Radiše, SPD Danica, (Šentprimož), Obirčki (Obirsko), Zvezdice SPD Danica (Šentprimož) in Mlada Podjuna (Pliberk)

Srečanje pevskih zborov 2
Srečanje pevskih zborov 2

Drugi del Srečanja bo v nedeljo, 7. maja 2017, ob 14.30 uri v hotelu Hafnersee ob Habnarškem jezeru v Plešerki pri Hodišah. Soprireditelj je SPD Zvezda.

Nastopajoči:

Otroški zbor PIPAPO SPD Zvezda, Hodiše-Škofiče

Mladi tamburaši, Hodiše-Škofiče

Dvojezični otroški cerkveni zbor, Bilčovs

Otroški zbor SPD Sele, Sele

JAMzi, mladinski zbor, Celovec

Otroški zbor Bilkice, Bilčovs

Mlad.pevska skupina AKLIB SPD BILKA, Bilčovs

Srečanje pevskih zborov 3
Srečanje pevskih zborov 3

Srečanje pevskih zborov 4
Srečanje pevskih zborov 4

vir: Krščanska kulturna zveza


Ne spreglejte: