Ljubljana, četrtek, 17. januar 2019, 06:09

AVDIO: V sojenju p. Strehovcu brez preboja, nova razprava 4. marca

Na okrajnem sodišču v Ljubljani se je nadaljeval sodni proces proti duhovniku p. dr. Tadeju Strehovcu. Ta se zavzema za pravico kristjanov do molitve, za pravico nerojenih otrok do življenja ter pravico mater v stiski do pomoči. Pred obravnavo je na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal shod v podporo p. Strehovcu. Danes do preboja ni prišlo.


Shod v podporo duhovniku p. Tadeju Strehovcu

Na okrajnem sodišču v Ljubljani se bo v sredo nadaljeval sodni proces proti duhovniku p. dr. Tadeju Strehovcu, ki se zavzema za pravico kristjanov do molitve, za pravico nerojenih otrok do življenja ter pravico mater v stiski do pomoči. Pred razpravo se bo ob 8. uri začel shod v podporo duhovniku Strehovcu na Prešernovem trgu v Ljubljani.


AVDIO: Walschev bog nasprotuje krščanstvu

Svetovno znani newagevski guru in avtor uspešnice Pogovori z Bogom Neal Donald Walsch bo ta konec tedna predaval na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Njegov prihod že nekaj časa oznanjajo veliki plakati, čeprav je tisto, kar uči, v popolnem nasprotju s krščanskim razodetjem.


Janša: Spočetje, rojstvo in obnavljanje prvorazrednih ter sestop z oblasti, ki ga nikoli ni bilo

Predsednik SDS Janez Janša je danes objavil nadaljevanje analize stanja v državi. Večji del pisanja na svojem FB profilu je tokrat namenil nastajanju naše države in Demosu. Spomnil je, kako so se nekateri partijski funkcionarji s figo v žepu priključili projektu osamosvajanja. Svoj drugi zapis je zato naslovil: »Spočetje, rojstvo in obnavljanje prvorazrednih ter sestop z oblasti, ki ga nikoli ni bilo«.


Centri za socialno delo prejeli približno 670 vlog za osebno asistenco

Od novega leta naprej velja zakon o osebni asistenci. Ta določa, da je osebna asistenca, ki so jo do letošnjega leta financirali preko programov ministrstva za delo, zakonska pravica. Na centre za socialno delo je v tem času prispelo že približno 671 vlog, oddajanje pa se izteka.


AVDIO: Jernejevega kanala ne bodo več kazila zapuščena in tudi potopljena plovila

Podobo Jernejevega kanala tik ob glavnem vhodu v Sečoveljske soline že leta kazijo zapuščena in tudi potopljena plovila. Direkcija za vode je lansko jesen pozvala njihove lastnike, naj jih odstranijo. Naletela je na gluha ušesa.


Kardinal Rode: Ko bo imel Slovenec pravi odnos do Katoliške Cerkve, bo našel tudi pravi odnos do sebe

Kardinal Franc Rode je minuli konec tedna za televizijo Exodus TV spregovoril o pomembnosti Katoliške Cerkve za Slovence in slovenski narod. »Vse, kar ste storili proti Cerkvi, ste storili proti veselju. V jedru krščanstva je radost, je veselje,« je dejal kardinal Rode.


Janša v analizi stanja: Sistem za elito. Za prvorazredne.

Štiri mesece po prisegi vlade Marjana Šarca je svojo prvo daljšo oceno stanja v državi podal prvak največje opozicijske stranke, Janez Janša. V zapisu na Facebooku je po poročanju Domovine opredelil ključne probleme naše države in nakazal razloge, ki so do njih privedli.


AVDIO: Župnik Tine Skok o Dražgošah: Glede na udeležbo gre za zelo pomemben politični dogodek

V župnijski cerkvi sv. Lucije v Dražgošah so imeli v nedeljo zjutraj sveto mašo za pobite v dražgoški tragediji v začetku leta 1942.


Dr. Matej Avbelj o uspešnosti Sodnega sveta in odhodu dr. Verice Trstenjak

Potem, ko je predsednik državnega zbora za 5. marec razpisal nadomestne volitve za člana Sodnega sveta, so 11. januarja začela teči volilna opravila.


Novejše novice | Starejše novice