Ljubljana, sobota, 19. januar 2019, 03:10

Zapori - nauk zgodbe

Analiza pobega dveh zapornikov iz koprskega zapora je zasejala dvom v slovenski zaporniški sistem. Ministrica za pravosodje Andreja Katič je sicer včeraj na Planetu TV dejala, da je od Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij že prejela poročilo o stanju v drugih zavodih za prestajanje kazni v Sloveniji in da so razmere v drugih zavodih boljše. A vseeno velja poudariti, da je kadrovska stiska najhujši problem.


Kandidat za varuha človekovih pravic Svetina napoveduje proaktiven pristop

V predsedniški palači se je danes predstavil kandidat za varuha človekovih pravic Peter Svetina. Leta 1965 rojeni specialni pedagog za duševno prizadete je poudaril, da je pri dosedanjem delu vedno sledil samo enemu cilju, in to je spoštovanje človeka ne glede na to, kakšen je.


Karitas v letu 2018 pred trgovinami zbrala 53 ton izdelkov za družine v stiski

Slovenska karitas je v lanskem letu pred velikonočnimi in božičnimi prazniki pred trgovinami zbrala 53 ton izdelkov za otroke in družine v stiski.


AVDIO: V sojenju p. Strehovcu brez preboja, nova razprava 4. marca

Na okrajnem sodišču v Ljubljani se je nadaljeval sodni proces proti duhovniku p. dr. Tadeju Strehovcu. Ta se zavzema za pravico kristjanov do molitve, za pravico nerojenih otrok do življenja ter pravico mater v stiski do pomoči. Pred obravnavo je na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal shod v podporo p. Strehovcu. Danes do preboja ni prišlo.


Shod v podporo duhovniku p. Tadeju Strehovcu

Na okrajnem sodišču v Ljubljani se bo v sredo nadaljeval sodni proces proti duhovniku p. dr. Tadeju Strehovcu, ki se zavzema za pravico kristjanov do molitve, za pravico nerojenih otrok do življenja ter pravico mater v stiski do pomoči. Pred razpravo se bo ob 8. uri začel shod v podporo duhovniku Strehovcu na Prešernovem trgu v Ljubljani.


AVDIO: Walschev bog nasprotuje krščanstvu

Svetovno znani newagevski guru in avtor uspešnice Pogovori z Bogom Neal Donald Walsch bo ta konec tedna predaval na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Njegov prihod že nekaj časa oznanjajo veliki plakati, čeprav je tisto, kar uči, v popolnem nasprotju s krščanskim razodetjem.


Janša: Spočetje, rojstvo in obnavljanje prvorazrednih ter sestop z oblasti, ki ga nikoli ni bilo

Predsednik SDS Janez Janša je danes objavil nadaljevanje analize stanja v državi. Večji del pisanja na svojem FB profilu je tokrat namenil nastajanju naše države in Demosu. Spomnil je, kako so se nekateri partijski funkcionarji s figo v žepu priključili projektu osamosvajanja. Svoj drugi zapis je zato naslovil: »Spočetje, rojstvo in obnavljanje prvorazrednih ter sestop z oblasti, ki ga nikoli ni bilo«.


Centri za socialno delo prejeli približno 670 vlog za osebno asistenco

Od novega leta naprej velja zakon o osebni asistenci. Ta določa, da je osebna asistenca, ki so jo do letošnjega leta financirali preko programov ministrstva za delo, zakonska pravica. Na centre za socialno delo je v tem času prispelo že približno 671 vlog, oddajanje pa se izteka.


AVDIO: Jernejevega kanala ne bodo več kazila zapuščena in tudi potopljena plovila

Podobo Jernejevega kanala tik ob glavnem vhodu v Sečoveljske soline že leta kazijo zapuščena in tudi potopljena plovila. Direkcija za vode je lansko jesen pozvala njihove lastnike, naj jih odstranijo. Naletela je na gluha ušesa.


Kardinal Rode: Ko bo imel Slovenec pravi odnos do Katoliške Cerkve, bo našel tudi pravi odnos do sebe

Kardinal Franc Rode je minuli konec tedna za televizijo Exodus TV spregovoril o pomembnosti Katoliške Cerkve za Slovence in slovenski narod. »Vse, kar ste storili proti Cerkvi, ste storili proti veselju. V jedru krščanstva je radost, je veselje,« je dejal kardinal Rode.


Novejše novice | Starejše novice