Ljubljana, sobota, 23. junij 2018, 04:57

22 pesmi za 22 let Radia Ognjišče - odslej tudi na dvojni zgoščenki!

22. gala koncert Radia Ognjišče
Foto © Rok Mihevc

"Predrzni ste, da se tako lotite pesmi, ki so nas spremljale skozi mladost! To je predrzno, a vam je dobro uspelo!"

Dvojno zgoščenko lahko kupite:

  • V spletni knjigarni Ognjišče 
  • Na telefonski številki: 05 611 72 20
  • V knjigarni Ognjišča v Kopru, Trg Brolo 11
  • V knjigarni Ognjišča v Ljubljani, Poljanska 4
  • V knjigarni Ognjišča v Kranju, Koroška cesta 19
  • V knjigarni Ognjišča v Mariboru, Slomškov trg 3
  • V knjigarni Ognjišča na Ptuju, Slovenski trg 14
  • v vseh drugih knjigarnah z verskim tiskom po Sloveniji.

Veseli smo in s ponosom vam predstavljamo novo, dvojno zgoščenko pesmi 22. gala koncerta Radia Ognjišče! Ker ste vi tako želeli!

Novembra lani smo dvakrat napolnili Gallusovo dvorano Cankarjevega doma v Ljubljani, kjer smo premierno predstavili nova "glasbena oblačila" pesmi, ki že desetletja živijo med nami: v cerkvah, pri bogoslužju in v raznih skupinah. Za 22. rojstni dan našega radia so jim štirje glasbeni mojstri nadeli nove, "simfonične" obleke, ki so slavnostno zasijale tudi ob velikem finalu svetega leta usmiljenja. Za to so izvrstno poskrbeli člani simfoničnega orkestra Cantabile pod vodstvom Marjana Grdadolnika, solisti in skupine ter Gala zbor pod vodstvom Klementine Tominšek.

"Predrzni ste", je bilo slišati iz ust ene od obiskovalk ob odhodu iz dvorane. "Da se tako lotite pesmi, ki so nas spremljale skozi mladost, to je predrzno", je pojasnila, "a vam je dobro uspelo!", je dodala.

Zadovoljni obrazi številnih obiskovalcev na obeh predstavah so to potrdili. Verjetno bi bilo pred tridesetimi leti res drugače, saj takrat takšno "preoblačenje" cerkvenih pesmi in popevk ni bilo v navadi. A to Slavka Avsenika mlajšega, Matije Krečiča, Gašperja Jereba ter Nade in Deča Žgurja ni ustavilo pri ustvarjanju novih priredb.

V letu 2016, ko ima tudi sodobna krščanska glasba svoj prostor v cerkvah in bogoslužjih, posvečeni so ji tudi različni festivali, seveda pa domuje tudi na našem radiu, je bil izziv aranžiranja starejših cerkvenih pesmi velik. Pesmi, ki slavijo in poveličujejo Gospoda ter spodbujajo k življenju po evangeljskih vrednotah so ob spremljavi simfoničnega orkestra zvenele veličastno in slovesno. Kot se za Gala koncert spodobi. Številni poslušalci so želeli, da bi izdali pesmi 22. Gala koncerta na zgoščenki. In ustregli smo vam!

22. Gala koncert (zgoščenko) so sooblikovali: Marjan Bunič, p. Janez Ferlež, Petra Stopar, Iva Stanič, Tomaž Krt, Lea Likar, Lea Bartha Pesek, Tadej Sadar, Vokalna skupina Gloria, Kvatropirci, Irena Vidic, skupina M.J.A.V., Irena Yebuah Tiran, Andrej Jerman, Modrijani, Ivan Hudnik, Metod Palčič, Urša in Jure Sešek, upokojeni nadškof Alojz Uran, simfonični orkester Cantabile pod vodstvom Marjana Grdadolnika ter 40 članski Gala zbora pod vodstvom Klementine Tominšek.

Pika na i ne bila zadnja točka, ki smo jo napovedovali kot presenečenje. Preden so se luči v Gallusovi dvorani ugasnile, je pred besedami slovesa in povabilom na koncert čez leto dni, zapel apostol Cerkve v Sloveniji, upokojeni nadškof Alojz Uran.

Naročite dvojno zgoščenko 22. gala koncerta Radia Ognjišče
Naročite dvojno zgoščenko 22. gala koncerta Radia Ognjišče

Vsako leto znova nas Gala koncert poveže: zveste poslušalce, glasbene ustvarjalce in radijske sodelavce. Zdaj bomo/boste lahko spomine na slišane skladbe obujali, kadar boste želeli. Če boste le kupili dvojno zgoščenko (11,90 €).

V videu na vrhu članka lahko prisluhnete kratkim izsekom pesmi z dvojne NOVE zgoščenke, ki je lahko lepo darilo, ki bo razveselilo predvsem tistega/tisto, ki se je z 22. Gala koncerta vrnil navdušen.

Tonski mojster: Dare Novak
Miks (obdelava posnetkov): Marko Mehle
Mastering: Tadej Mihelič
Oblikovanje zgoščenke: Andrej Jerman


Ne spreglejte: