Ljubljana, sobota, 23. junij 2018, 04:54

15. Olimpijada katoliških študentskih domov, letos tudi za sirote iz Vareša

Zdrav duh v zdravem telesu, foto © ARO
Olimpijada katoliških študentskih domov
Foto © ARO

"Vsak študentski dom, ki sodeluje, je prevzel eno od nalog."

V športni dvorani Osnovne šole Alojzija Šuštarja v Zavodu sv. Stanislava se bodo nocoj zbrali študentje in študentke iz devetih katoliških študentskih domov iz Kopra, Maribora in Ljubljane. Olimpijada katoliških študentskih domov je športno družabni dogodek, na katerem je priložnost za športno tekmovanje kot tudi za druženje študentov, ki domujejo v različnih katoliških študentskih domovih, srečujejo pa se tudi v Stični, na Kaprijah, oratorijih in drugod.

Študentje so bodo med seboj pomerili v košarki, odbojki, nogometu in namiznem tenisu. Letos bo skupaj sodelovalo kar šestintrideset ekip, od tega devetnajst ženskih ekip in sedemnajst moških ekip. Kar deset ženskih ekip se bo pomerilo v odbojki. Koordinacija in organizacija olimpijade je vsa leta v rokah študentov Študentskega doma Janeza Frančiška Gnidovca. Da bo tudi letos vse nemoteno teklo, bo poskrbel koordinator za šport Matic Prevc skupaj z odgovornimi študenti iz drugih študentskih domov. Vsak študentski dom, ki sodeluje, je prevzel eno od nalog. Tako bodo študentje poskrbeli za celotno organizacijo tekem, pripravo priznanj, pripravili kratek uvodni program s himno in molitvijo. Med tekmami pa je seveda poskrbljeno tudi za manjšo pogostitev.

Najboljši so nagrajeni za trud in športno borbenost
Najboljši so nagrajeni za trud in športno borbenost

Med tekmovanjem bo tudi dobrodelni srečelov, zbrana sredstva pa bodo študentke Študentskega doma sv. Elizabete iz Maribora namenile sirotam iz sirotišnice v Varešu v Bosni. Letos konec avgusta študentke za en teden odhajajo v Vareš, kjer bodo pripravile program tako za otroke iz sirotišnice kot tudi za druge revne otroke iz te vasi. Dobitke za srečelov so pomagali zbirati tudi študentke iz ŠD Uršula iz Ljubljane. Študentje iz ŠD Janeza Frančiška Gnidovca pa že drugo leto zbirajo zamaške za deklico Laro, ki ima mišično distrofijo. K zbiranju so povabili tudi študente iz drugih domov. Študentje ŠD Jadro pa so pripravili akcijo zbiranja kemičnih svinčnikov in tako podprli ekipo, ki se odpravlja na Madagaskar.

Na Olimpijadi je pravo športno razpoloženje
Na Olimpijadi je pravo športno razpoloženje

Katoliški študentski domovi že zbirajo prijave za bivanje za naslednje študijsko leto 2017/2018. Več o lokacijah katoliških študentskih domov si lahko pogledate na unipas.si.  


Ne spreglejte: