Ljubljana, sreda, 20. september 2017, 00:28

Naš gost zlatomašnik France Gorjup

Tokratni "Naš gost" je bil 80-letnik in letošnji zlatomašnik, ki je dolga desetletja sodeloval pri delovanju cerkvenega sodišča, posebej zakonskih pravd, častni kanonik ljubljanske nadškofija dr. msgr. France Gorjup. Z njim smo se pogovarjali o njegovi življenjski poti pa tudi o kruti usodi, ko so njemu in sestram partizani kruto ubili mamo.


Svetovalnica: Ajvar, goveja juha, marmelada brez sladkorja, palačinke

Čeprav je deževni ponedeljek, si ga lahko polepšamo z dobro jedjo. Nekaj receptov za pripravo teh je v tokratni Svetovalnici s poslušalci Radia Ognjišče podelila sestra Nikolina.


Svetovalnica: Brez žuljev ne bomo srečni

Na praznični dan smo v tokratni Svetovalnici govorili o romanju. Zakaj človek roma, kaj ga žene naprej. Nekaj izkušenj imata tudi zakonca Vilma in Dani Siter, ki sta bila gostja oddaje.


Od Marije k Mariji - 3. dan: Crngrob

Cilj letošnjega kolesarskega romanja Od Marije k Mariji je svetišče Marijinega oznanjenja, ki je že od srednjega veka priljubljena romarska točka, zgodovina svetišča pa sega že pred leto 1300. Tu se bo ob 10.30 začela slovesna sveta maša in z njo srečanje prijateljev in poslušalcev Radia Ognjišče. Vabljeni k udeležbi!


Od Marije k Mariji - 2. dan: Iz mesta živega srebra proti Loki

Blaž je v prvem današnjem oglašanju v naš radijski program povedal, da so se po napornem včerajšnjem prvem dnevu letošnjega radijskega kolesarskega romanja, zbudili naspani in dan začeli s sveto mašo, ki jo je daroval njihov gostitelj župnik Jože Pegan in jim po maši podelil tudi blagoslov za današnjo romarsko pot. Pri zelo zgodnji maši so se jim pridružili tudi nekateri tamkajšnji farani in jih toplo pozdravili.


Mladi iz mariborske nadškofije pomagali popotresni Norcii

V popotresni Norcii so to poletje pomagali pri obnovi in popravilih tudi mladi iz enot Zavoda Antona Martina Slomška iz Maribora, ki so odšli na tedenski delovni karitativni tabor tudi v sodelovanju z Nadškofijsko Karitas Maribor. Kraj Norcia ima poseben pomen v zgodovini Evrope in v katoliški duhovnosti. To so rojstni kraji dvojčkov sv. Benedikta in sv. Sholastike. Sv. Benedikt je oče zahodnega meništva in zavetnik Evrope. Njegovo redovno pravilo je: »Moli in delaj«!


Od Marije k Mariji - 1. dan: Z blagoslovom na pot

Naše sodelavke in sodelavci, te dni kolesarski romarji, so s sveto mašo in blagoslovom, začeli letošnje romanje Od Marije k Mariji. Pot so začeli pred cerkvijo Marijinega oznanjenja pri frančiškanih na Tromostovju v Ljubljani in jo nadaljujejo pod Polhograjskim hribovjem.


Svetovalnica: Dnevno uporabljam čelado, pa še nihče ni rekel, da imam čudno frizuro

Smo v času kolesarskega romanja, zato smo v tokratni Svetovalnici govorili o kolesarjenju, varnosti na cesti, vključevanju kolesarjev ter pozornosti voznikov do njih. Do našega studia je prikolesarila tudi Mateja Markl iz Agencije za varnost prometa.


Od Marije k Mariji 2017

Letošnje radijsko kolesarsko romanje bo potekalo od cerkve Marijinega oznanjenja pri frančiškanih na Tromostovju v Ljubljani do cerkve Marijinega oznanjenja v Crngrobu pri Škofji Loki, kjer bo ob ob sklepu, 8. septembra, na praznik Marijinega rojstva, skupno srečanje in maša ob 10.30h.


Svetovalnica o preprečevanju samomorov: Vzemi si trenutek in reši življenje

»Trenutek časa in človeške pozornosti lahko spremeni življenje. Vzemi si trenutek in reši življenje.« Takšno je geslo letošnjega svetovnega dne preprečevanja samomorov, ki bo v nedeljo, Svetovalnico tej tematiki pa smo posvetili že tokrat.


Novejše novice | Starejše novice