Ljubljana, četrtek, 21. junij 2018, 08:36

Romanje brezjanske Marije Pomagaj v Španijo

Marija Pomagaj
Foto © ARO

Danes zjutraj so romarji iz Brezij na čelu z rektorjem svetišča p. Robertom Bahčičem in komisarjem za Sveto deželo p. Petrom Lavrihom poromali v svetišče Blažene Device Marije v Torreciudad v Španiji. Svetišče je zgradil ustanovitelj gibanja Opus Dei Jožefmarije Escriva. Tam bodo med nedeljsko slovesno sveto mašo predali kopijo milostne podobe Marije Pomagaj. V tem svetišču namreč hranijo vse več upodobitev Božje Matere Marije s celega sveta.

Torreciudad je svetišče, posvečeno Blaženi Devici Mariji, v Arangonu, na Severu Španije. Češčenje Device Marije iz Torreciudad sega v enajsto stoletje, razmak pa je svetišče doživelo pod leta 1975 dalje, ko je po zaobljubi ustanovitelja gibanja Opus Dei, Jožefmarije Escriva, nastalo novo svetišče.

Začetki kapele segajo v leto 1984, ko je ob deveti obletnici novega svetišča Torreciudad povabil znana Marijina svetišča na romanje v Torreciudad. Ob tem so k Blaženi Devici Mariji prinesli replike svojih zavetnic. To je postalo tradicija in tako v Torreciudad prihaja vedno več upodobitev Božje Matere Marije s celega sveta.

Danes se v kapelah v kripti nahaja skoraj tristo Marijinih upodobitev. Z zbirko želijo prikazati širino ljubezni do Device Marije.

Na romanje se je iz Slovenije podalo približno 40 ljudi, ki bodo Narodno svetišče Marije Pomagaj povezali še z Marijinima svetiščema Lurd in La Salette.

Romarje bo ves čas na povabilo Narodnega svetišča Marije Pomagaj iz Brezij spremljal sodelavec Alen Salihović, ki bo predvsem v nedeljo in ponedeljek v informativnem programu Radia Ognjišče poročal o izročitvi kopije podobe Marije Pomagaj v svetišče v Španiji.

 


Ne spreglejte: